Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Geslaagde strandtraining meiden O13-1 KFC

18 januari 2021 13:30


Zaterdag 16 januari. Op het programma stond deze ochtend een ‘old school’ strandtraining. Om even over 10:00 vertrokken we met de meiden van de MO13-1 richting Castricum. Bij aankomst op het strand bleek al snel dat we de temperatuur van ca. 3 graden door de ijzige wind gemakkelijk een graad of 8 naar beneden konden bijstellen. Echter dat had geen enkele invloed op het aanwezige enthousiasme bij de meiden.

Na een korte warming up was het tijd voor de door Richard uitgezette heuse zeskamp. In tweetallen werd op verschillende onderdelen gestreden om de individuele winst. Alle speelsters kregen een minuut de tijd om een zo goed mogelijke score neer te zetten op de onderdelen slalom met bal, verspringen, hinkstap sprong, hooghouden, burpies en de sprint. Dit alles onder toeziend oog van de strenge doch rechtvaardige juryleden Marijke, John en Richard. Leuk om te zien was dat alle meiden, aangevuld met deelname van de coach, (mag altijd pas meedoen als er een oneven aantal is) streden voor een maximaal resultaat. En of het nu kwam door een ‘brainfreeze’ door de ijskoude wind, maar tijdens het onderdeel sprint dacht de coach nog heel even terug aan zijn glorietijd, pakweg een jaar of 20 geleden. Een glansrijke 6,48 seconden op de 60 meter (een krappe 0,2 seconde boven het nationaal record van Nederlands kampioen Churandy Martina), leverde hem een groot applaus op van het inmiddels massaal toegestroomde publiek. Datzelfde publiek vroeg zich overigens hardop af, nadat de coach inmiddels ruim een minuut bewegingsloos achter de finishlijn lag, of er niet gestart moest worden met de reanimatie. Al met al liep het goed af.


Na de intensieve zeskamp werd er nog een partijspel gespeeld, wat door de harde wind niet altijd makkelijk voetballen was. Toen Richard klaar was met het optellen van de punten van de zeskamp was de training ten einde.


Onder het genot van een warme chocomel met slagroom en een zakje chips werd de uitslag van de zeskamp bekend gemaakt en bleek dat in dit geval onze aanvoerster Canay met de winst naar huis ging. Zo rond de klok van 12:00 uur, en nog  voor de aanstaande sneeuwbuien, reden we weer richting Koog aan de Zaan.


Al met al een zeer geslaagde en gezellige ochtend, die zeker voor herhaling vatbaar is!str4.jpgstr2.jpg

str.jpgstr5.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!