Vrijwilligersbeleid, wat kan (en moet) ik doen? Alle info die je nodig hebt lees je hier! - KFC1910

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Vrijwilligersbeleid, wat kan (en moet) ik doen? Alle info die je nodig hebt lees je hier!

7 september 2020 12:45


Beste leden,

Momenteel wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan een vernieuwde website van KFC. Een belangrijk onderdeel hiervan is de “Vrijwilligersmodule”.

Zoals veel andere sportverenigingen ervaart ook KFC dat het lastig is om vrijwilligers te binden voor de verschillende taken en functies binnen de vereniging. Zo komt het werk dat gedaan moet worden op de schouders van steeds minder mensen. Om de vereniging gezond te houden en te kunnen laten groeien, is er tijdens de Algemene Ledenvergadering besloten dat alle leden minimaal twee keer per jaar een bijdrage moeten leveren aan de vereniging in de vorm van vrijwilligerstaken of het uitvoeren van een functie. De essentie van het nieuwe beleid is dat een vrijwilligerstaak verplicht wordt voor alle ouders/verzorgers van jeugdleden (18 jaar en jonger) van KFC. Indien ouders/verzorgers geen diensten willen draaien, kan dit worden afgekocht voor €100,- euro per jaar per spelend lid (maximaal €200,- per gezin). Spelende leden van 19 jaar en ouder (senioren) worden ingeroosterd en of worden geacht zichzelf in te roosteren voor het draaien van verschillende vrijwilligerstaken. We zullen ons als eerst focussen op: bardienst en bestuursdienst. Op een later moment zullen hier meer vrijwilligerstaken aan worden toegevoegd.

 

Om het vrijwilligersbeleid uit te voeren, maken we gebruik van de “Vrijwilligersmodule” in Sportlink. Via de Voetbal.app vind je de verschillende taken waar je je zelf kan inroosteren!  Het bestuur hoopt dat – door het draaien van vrijwilligersdiensten – de saamhorigheid, gezelligheid en binding met de vereniging nog groter wordt, zodat de toekomst van de KFC wordt gewaarborgd.

 

Downloaden app Voetbal.nl: https://www.voetbal.nl/voetbalnl-app 

 

Vind hier de FAQ met de meestgestelde vragen voor meer duidelijkheid

 

De algemene regels van het vrijwilligersbeleid kun je hier vinden

 

 

Sportieve groet,

KFC Bestuur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!