Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Jasmijn van Uden, geselecteerd voor het Nederlands Elftal S016

10 november 2021 18:45


Eerder al schreven wij over de stormachtige ontwikkeling die JO17-1 speelster Jasmijn van Uden (15) doormaakt.
Nadat Jasmijn vanaf haar 10e jaar alle (hoogste) lichtingen van de KNVB al doorliep, gooide de COVID-19 pandemie in de seizoenen 2019/2020 en 2020/2021 roet in het eten om in KNVB O14 en KNVB O15 haar eerste interland te kunnen spelen. In het nu lopende seizoen zal dat er eindelijk toch van komen.

In een vijftal KNVB selectie activiteiten in De Meern en Barneveld werden afgelopen maanden de beste meiden uit West, Noord/Oost en Zuid beoordeeld en vergeleken om de KNVB tot een definitieve selectie van 20 speelsters voor het Nederlands Elftal SO16 te laten komen. Op 8 november kreeg Jasmijn te horen dat zij is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands Elftal SO16 en dus gaat ze volgende week haar eerste interland in en tegen België tegemoet. Een prestatie om héél trots op te zijn. De medische keuring in Zeist zit er inmiddels op en Jasmijn is klaar voor de Rode Duivels. Ook in 2022 volgt een drukke periode want dan staan drie interlands in Portugal (februari), drie interlands in Frankrijk (april) en drie interlands in Noorwegen (juni) op het programma. De komende 8 maanden in totaal liefst 10 interlands, een geweldig vooruitzicht. 

Jasmijn, die op maandagochtenden met het Beloftenteam van Ajax meetraint, is een talent bij wie direct haar goede basistechniek, aannames en tweebenigheid opvallen. Daarnaast is ze snel, heeft ze een goede motoriek, een hoge handelingssnelheid en heeft ze overzicht. Jasmijn kan op meerdere posities uit de voeten maar meestal speelt ze als een echte nummer 10. Zij is bepalend in haar elftal en houdt zich als speelster uit 2006 uitstekend staande tegen de veelal oudere jongens uit 2005. 

Uiteraard zijn wij erg trots op Jasmijn, volgen wij haar op de voet en nodigen iedereen uit om eens te gaan kijken bij KFC JO17-1. Of toch liever in haar eerste, échte Oranjeshirt? Dat kan; 17 november, Sportpark Heikant, Kalmthout, België. Aftrap 15.00 uur. Heel veel succes Jasmijn!

Team KFC1910

Klik hier voor de link.

IMG-20211110-WA0000.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!