VOORZITTERSOVERLEG ZAANSE VOETBALCLUBS PER `VIDEO CONFERENCE CALL` - KFC1910

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

VOORZITTERSOVERLEG ZAANSE VOETBALCLUBS PER `VIDEO CONFERENCE CALL`

10 april 2020 9:15


Zaanstad- Afgelopen dinsdag avond 7 april, hebben de voorzitters van onderstaande Zaanse voetbalverenigingen, samen met de KNVB, Sportbedrijf Zaanstad en de Gemeente Zaanstad, via een video conference call, bij elkaar gezeten. Onderwerp was uiteraard de impact die het Corona virus heeft op onze Zaanse voetbalclubs. Geen trainen, geen competitie, geen derde helft in de kantine, het zijn bijzondere tijden.

Het doet wat met alle voetbalclubs: sportief en financieel. Iets dat clubmensen allemaal raakt, van vrijwilliger, bestuurder, tot trainer en speler.

Een van de punten van een gezamenlijke discussie over de financiële positie van de clubs en specifiek de inning van de contributie. Iedere vereniging heeft een jaarbegroting en jaarlijkse vaste lasten. De kosten lopen voor het merendeel gewoon door terwijl de inkomsten uit de kantine-opbrengsten nihil zijn. Daarnaast zijn er aan het begin van het seizoen kosten gemaakt voor het totale jaar (bijvoorbeeld trainingsmaterialen). Als lid van een vereniging betaal je contributie. Dat is anders dan bijvoorbeeld een overeenkomst met een sportschool. Bij een lidmaatschap is er, zoals ze dat zo mooi zeggen, geen wederkerigheid van rechten en plichten. Daarvan is bij een overeenkomst met bijvoorbeeld een sportschool wel sprake. Het lidmaatschap bij onze vereniging zegt dus in beginsel niets over het recht hebben op training of het kunnen spelen van wedstrijden. Zeker niet in een situatie van volledige overmacht waarin we momenteel met zijn allen zijn terechtgekomen.

Alle voetbalclubs hebben daarom gezamenlijk besloten dat er geen restitutie van de contributie mogelijk is. Juist nu vragen de clubs hun leden om de schouders onder de vereniging te zetten en je club niet alleen moreel maar ook financieel te blijven steunen.

De clubs hopen dat iedereen hier begrip voor heeft. Het doel is om het nieuwe seizoen financieel en sportief gezond te kunnen starten en daar hebben de clubs alle hulp bij nodig.

Namens de voorzitters van de volgende verenigingen:

CVV Blauw Wit
FC Zaandam
FCZSW/COVEBO
KFC 1910
RCZ
RKVV Saenden
Rood Wit Zaanstad
SC Hercules Zaandam
Sporting Krommenie
SVA Assendelft
SV Fortuna Wormerveer
VV Assendelft
v.v. PSZ
VVV Westzaan
ZCFC
ZVV Zaandijk
ZVV Zaanlandia

Dat betekent dat de verenigingen zich gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Mocht er voetbalnieuws zijn dan houden we de lezers en volgers van VoetbalInZaanstad op de hoogte.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!