KFC jeugdopleiding levert zeven(!) spelers af aan BVO's - KFC1910

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

KFC jeugdopleiding levert zeven(!) spelers af aan BVO's

11 juni 2016 21:15


Het seizoen is bijna ten einde en de KFC jeugdopleiding heeft het afgelopen seizoen zijn vruchten afgeworpen. Tim Freriks, Anthony van Dongen (beide A1) zijn aangenomen bij FC Groningen. Jay van Ooijen (B1) mag volgend seizoen uitkomen voor FC Utrecht en Valentino Di Corrado, Jesper Jonker (beide C1) en Mike Bakker (D1) gaan naar FC Volendam! Tot slot mag Milou Leendertsen (O14) het team van Telstart O16 versterken.

Valentino Di Corrado
Valentino speelt dit seizoen voor het tweede jaar in de C1 van KFC en heeft zich daar goed ontwikkeld.  Valentino kan goed uit de voeten op alle posities op het middenveld maar de nummer 10 is zijn favoriete plek. Dit seizoen heeft Valentino met zijn goede voorzet ook voor veel gevaar gezorgd vanaf de linksbuiten positie.

Valentino is een dynamische linksbenige middenvelder met heel veel power en aardig wat snelheid. Met zijn uitstekende trap kan hij zijn medespelers bereiken over lange afstanden maar is hij ook zeer gevaarlijk met afstandsschoten of vrije trappen. Valentino is een speler die het hele middenveld bestrijkt, hij kan ballen veroveren op de eigen helft en de beslissende steekpass geven op de helft van de tegenpartij. Daarnaast is hij enorm leergierig en zal daarom zeker van waarde zijn bij de jeugdopleiding van FC Volendam!

Jay van Ooijen
Toen Jay enkele jaren geleden op zoek moest naar een andere club na zijn avontuur bij FC Volendam koos de Amsterdammer destijds om zijn voetbalcarriere voort te zetten bij de Groote Koogsche. Terwijl hij in Volendam vaak als aanvaller werd opgesteld stond Jay tijdens zijn eerste jaar in de C1 vooral op de nummer 4 positie. Dit jaar is Jay één van de talentvolle middenvelders waar wij over beschikken in de B1. Inmiddels heeft Jay als 1e jaars B-junior ook al zijn debuut gemaakt in de A1.

Dat Jay zich zo makkelijk aanpast aan verschillende posities zegt voldoende over zijn kwaliteiten. Naast zijn uitstekende techniek en balbehandeling heeft hij een erg goed tactisch inzicht, hij herkent de juiste momenten om in te dribbelen of juist ruimte te creëren. Jay is redelijk tweebenig (heeft de afgelopen jaren zijn linkerbeen uitstekend ontwikkeld), is vrij rap en heeft ook een neusje voor de goal. Wij weten zeker dat hij met zijn kwaliteiten een versterking is voor de jeugdopleiding van FC Utrecht!

Anthony van Dongen
Anthony mocht samen met Tim op stage komen bij FC Groningen. Anthony liet er geen gras over groeien en gaf meteen zijn visitekaartje af. In zijn eerste testwedstrijd maakte hij twee mooie goals en in zijn tweede wedstrijd maakte hij een goal en gaf hij een assist. Na zijn periode bij AZ en AFC Amsterdam koos Anthony vorig seizoen om bij KFC weer op zijn oude niveau te komen, en die keuze heeft goed uitgepakt.

Anthony is dit seizoen de vaste linksbuiten van KFC A1. Met zijn onnavolgbare acties maakt hij het leven zuur van diverse backs in de 3e divisie. Anthony is lichtvoetig, zeer technisch en passeert onwijs makkelijk. Daarnaast is hij mede dankzij zijn snelheid moeilijk van de bal te krijgen en verliest hij weinig duels. Dit jaar heeft Anthony zich ook erg goed ontwikkeld binnen het verdedigende aspect tijdens de wedstrijden. Anthony is het levende bewijs dat straatvoetbal een zeer belangrijk onderdeel is om ambities als profvoetballer waar te maken!

Tim Freriks
Tim is de onbetwiste spits van de vlaggenschip van de jeugdopleiding; KFC A1. Dat hij een van de grote talenten is uit onze jeugdopleiding stond al vast, als tweedejaars B-junior maakte hij vorig seizoen zelfs al zijn debuut in het 1e elftal. De fysiek sterke spits is al jaren een plaag voor de tegenstanders van KFC en heeft dit seizoen ook de scouts van FC Groningen kunnen overtuigen. 

Tim is tweebenig en onwijs doelgericht, met zijn krachtige acties kan hij een kans creëren voor zichzelf of een speler vrij voor de goal zetten. Tim heeft dit seizoen niet alleen heel wat goals achter zijn naam staan, maar is ook goed voor een hoop assists. De wedstrijd tegen AFC Amsterdam (waar de scouts van FC Groningen langs de lijn stonden) is daarmee een goed voorbeeld. Tim scoorde zelf een hattrick en gaf een geweldige assist op Anthony waaruit hij scoorde. Wij hopen nog vier wedstrijden met de A1 van Tim te kunnen genieten in het rood en blauw voordat hij naar het hoge noorden vertrekt!

Jesper Jonker
Jesper is dit seizoen onze sluitpost van de C1 in de 2e divisie en is bezig aan een opvallend sterk (eerste) seizoen bij KFC. Allereerst werd hij geselecteerd voor het KNVB team voor de grootste talenten in de leeftijd van Onder 15. Vervolgens mocht hij stage lopen bij AFC Ajax, toonde FC Groningen interesse maar was FC Volendam het slagvaardigst en wist de handtekening van de keeper te scoren.

Jesper is een fysiek sterke keeper met een enorm goede uitstraling. Hij heeft een goede traptechniek en is overtuigend in zijn coaching naar zijn teamgenoten. Buiten zijn kwaliteiten op het veld zit er ook een 'goede kop' op bij deze jongen. Hij is erg leergierig en heeft er veel voor over om zijn ambities waar te maken. Na de interesse van de verschillende profclubs zat deze dikverdiende stap eraan te komen. Wij wensen Jesper dan ook heel veel plezier en succes bij het andere Oranje!

Mike Bakker
Mike is dit seizoen de vaste keeper bij de D1 en dus het tweede bewijs dat de keeperstrainers bij onze jeugdopleiding goed werk verrichten. Ook Mike was dit seizoen actief bij de talenten van de KNVB in de leeftijdscategorie van Onder 13. Het afgelopen seizoen had FC Volendam Mike al op de korrel, maar dit jaar heeft Mike met zijn optredens bij KFC D1 de scouts écht kunnen overtuigen. 

Net als Jesper heeft Mike een onwijs goede uitstraling en heeft voor zijn leeftijd een goed fysiek. Tegenstanders moeten erg hun best doen om een doelpunt te maken bij de D1 van dit jaar. Zijn positie keuze is vaak goed en hij helpt zijn verdedigers goed met zijn coaching. Daarnaast zoekt Mike tijdens de opbouw ook vaak de voetballende oplossing. Nadat het vorig jaar net niet lukte, mag Mike aankomend seizoen wel de overstap maken naar FC Volendam. Een terechte keuze van de club aan het IJsselmeer, we wensen ook jou veel plezier en succes toe!

Milou Leendertsen
Milou kwam dit seizoen als 1e jaars C-junior binnen bij KFC en wist in haar eerste jaar een plekje in de O14 selectie tussen allemaal jongens te veroveren. Als enige meid wist zij zichzelf hier netjes staande te houden en ontwikkelde zich goed.

Milou is al fysiek sterk en heeft een goede uitstraling. Daarnaast beschikt zij over een goede traptechniek die zij graag gebruikt. Milou kwam afgelopen seizoen veel uit op het middenveld of de nummer vier positie. Door blessures heeft ze een aantal wedstrijden moeten missen maar ze was van grote waarde voor de O14. De scouts is dat ook opgevallen en daarom mag zij komend seizoen uitkomen tussen de meiden van Telstar O16! Milou, wij hopen dat jij deze ontwikkeling voortzet en wensen je veel plezier en succes toe in IJmuiden!

Mooie reclame
"Dat we dit seizoen deze zeven talenten mogen afleveren aan verschillende BVO's geeft ons de bevestiging dat we op de goede weg bezig zijn" aldus Hoofd Jeugdopleiding Ricardo Hemmen. Het stemt mij ook tevreden dat het spelers zijn uit verschillende leeftijdscategorieën (A1, B1, C1 en D1) waarmee dus blijkt dat al onze trainers intensief bezig zijn met zowel de individuele ontwikkeling van de spelers én presteren op het hoogst mogelijke niveau. De doelstelling van onze jeugdopleiding is om zoveel mogelijk spelers op te leiden voor het eerste elftal of af te leveren aan BVO's, dan is dit natuurlijk mooie reclame voor onze club!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!