De overwinning gaat komen (maar vandaag nog niet) - KFC1910

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

De overwinning gaat komen (maar vandaag nog niet)

Ilpendam MO13-1

3 - 0

KFC MO13-2

Competitie

3e klasse (2e fase) 04*

Datum

18 november 2023 10:15

Scheidsrechter

J. van der Lee

Accommodatie

Sportpark Ilpendam
Lepelaarstraat 53
1452XL
ILPENDAM
tel. 020-4361596

Mag ik beginnen te zeggen hoe trots ik ben? Een paar dagen geleden stonden we in de regen tegen Kadoelen, nu weer in de miezer in Ilpendam. Maar geen onvertogen woord. Geen wanklank. Een paar geeuwtjes misschien – gaan we wel allemaal op tijd naar bed? – maar ook vastbesloten om nu wel punten te pakken. Al was het tegen koploper Ilpendam. Helaas, een tegenstander met 7 wissels. Dan leg je het conditioneel wel af. 3-0 verlies.

Thuis kregen we van Ilpendam 0-4 op onze broek. Dus het beloofde een zware dobber te worden. Maar zoals ik altijd zeg – of was het Johan Cruijff? – ‘aan het begin van iedere wedstrijd staat het 0-0’. Dus jullie gingen er gewoon met frisse moed tegenaan.

Panter en co
Achterin wist onze Zwarte Panter Renske zich gesteund door een drievrouwsachterhoede; Zoë, Liz en Iris. Compliment voor jullie alle drie. Zoë, je leverde een uitstekende partij af, je greep goed in waar het nodig was en de focus was echt aanwezig. Liz, jij trok de lijn tegen Kadoelen goed door. Als een Ruud Krol (zoek die maar even op) stuurde je de achterste linie aan. Precies zoals we hadden gevraagd. Kijk, het is altijd lekker als spelers beschikken over een zelfdenkend vermogen. Dan hoef je als coach niks meer te doen. En Iris, ik zie de vorm van vorig jaar langzaam terugkomen. Kont erin, draaien en middenveld aanspelen. Uitstekend!

Inschuivend middenveld

De kunst van voetbal is de linies bij elkaar houden. Nu ik de achterhoede pluimen heb gegeven, kan het middenveld niet uitblijven. Als is het maar omdat Farah er zo aardig om vroeg. 😊.

Eerst onze kilometervreter Amira Chaara. Wat zijn we blij met jou in het team. Een klein brok onverzettelijkheid. Je verzaakt nooit. Soms iets meer in de positie spelen, dat scheelt veel extra kilometers. De andere Amira (El Haddad) is ons grote brok onverzettelijkheid. Met iedere wedstrijd een beter schot. Altijd leuk als ik ‘Amira, aansluiten’ roep. Twee vragende gezichten mijn kant op.

Anne, je staat altijd vrij en dan komt er meestal een scherpe pass uit naar voren. Ook vandaag weer veel gezien. Durf nog iets meer duels in te vliegen. Maar het gaat al veel beter. Virgynia eindelijk weer terug aan het front. Je schotkracht is ongeëvenaard. Je schoot er bijna een corner in één keer in. Oh, wat hadden we dat verdiend. Jules, je blijft maar gaan. Kou of niet. Schitterend om te zien. Farah – nou dan ben jij ook aan de beurt natuurlijk 😊 -, totaal niet bang voor de bal en een sterk schot. Een van de vele happy faces is het team, die voor de zekerheid altijd nog even vraagt of ze ‘goed staat’.

Voorhoede

Ik puzzel nog een beetje hoe ik het middenveld en de voorhoede beter op elkaar kan laten aansluiten. Dat vereist meer loopvermogen van middenveld en van voorhoede, denk ik. Dan komen Tiana, Tara en Ro-Shailly iets beter in hun kracht. Dat is weer slechte managementtaal voor 'nog beter tot jullie recht komen'. Snelheid hebben jullie allemaal, maar de bal moet er dan wel komen. Tara, je gaat steeds beter schieten. Mooi om te zien. Je weet de bal mooi voor te krijgen waar Tiana als een duveltje uit een doosje uit de startblokken kan schieten. Tiana durf je snelheid te benutten. Geef aan waar je de bal wil hebben en rennen maar. Je bent de snelste. Ro-Shailly, vertrouw op je eigen kunnen. Je bent sterk genoeg. Durf in een duel te vliegen.

Risico’s nemen

Oja, 1-0 achter met de rust. Tijd voor een verandering van tactiek. Liz naar middenveld. Druk zetten maar. Bij de 3-0 gingen we helemaal los. Achterin twee meiden, middenveld vier meiden en voorin de rest. Oh, dat werd nog leuk en spannend zeg. Jullie hadden ontzettend een doelpunt verdiend. Ik hoefde ook bijna niks meer te zeggen. Alle registers gingen open. Maar helaas. Het zat er even niet in. Alle toeschouwers zullen echter onderschrijven dat het echt steeds beter gaat. Er komt een dag dat de overwinning gaat komen. Wie weet woensdag…..

Epiloog

Epiloog, een moeilijk woord voor nawoord. Maar als coach wil ik graag laten merken dat ik slim ben. Vandaar. Wat staat er dan in deze epiloog?:

  • - Neem even de bal aan als je de tijd hebt (coach elkaar ook) en pass naar vrijstaande speelster
  • - Verdedig naar buiten toe
  • - Het gaat al beter, maar niet met zijn tweeën op een bal afvliegen. Roep dan ‘Los’ of ‘Ik’
  • - App dit weekend allemaal een close up foto van jezelf naar mij toe voor de spelerskaart (probeer het eerst zelf te plaatsen op voetbal.nl-app. mocht dat niet lukken, dan naar mij)

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!