Het ging heel lang voor de wind - KFC1910

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Het ging heel lang voor de wind

KFC MO13-2

0 - 6

Sporting Krommenie MO13-1

Competitie

3e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 03

Datum

7 oktober 2023 8:30

Scheidsrechter

R. Hooft

Accommodatie

Sportpark De Koog
Wezelstraat 9
1541LZ
KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6212434

Met het denkbeeldige zweet in de handen maakten de KFC-meiden zich op voor de wedstrijd tegen Sporting Krommenie. Een team dat iedere tegenstander met grote cijfers van het veld blaast. En vandaag stond er ook al zoveel wind. Dat beloofde niet veel goeds. De coaches waren dan ook afgestapt van de Hollandse School. Even shoppen bij de Argentijnse wondercoach Marcelo Bielsa (ook wel El Loco genoemd) en de 1-4-1-4-1-opstelling was een feit. Met ijzeren discipline voerden de meiden hun taken uit – zeker in de eerste helft. Uiteindelijk 0-6 verlies. Maar we hebben weer veel mooie dingen gezien en de lijn stijgt door….

Even terug naar het begin. 7.40 uur. Voor sommigen nog vroeger. Wat ziet Westzaan er mooi uit in den vroege ochtend. Ballen op de rug, tas in de mand (van mijn dochter 😊) en op naar KFC. Zie daar... Bijna iedereen aanwezig. Hulde! De eerste winst van de dag. En ook nog eens kleedkamer 1 en het A-veld. Dat getuigt nog eens van gepast respect.

Terwijl de ouderen onder ons nog geestelijk aan het warmdraaien waren, vlogen onze pre-pubers onder leiding van Manischa het veld al weer op. Bijzonder toch, ze kunnen dus wel iets snel… Sprinten, schieten en bijpraten en daarna de tactiek. Het belangrijkste van deze nieuwe opstelling is dat iedereen zich goed aan de taak houdt. Dat is altijd wel handig, maar nu meer dan ooit. Anders wordt het prijsschieten. Dus: meeschuiven, inschuiven en doorschuiven. Kortom, schuif maar wat. Amira moest voorin snel bewegen van links naar rechts en het blok op het middenveld moest lekker meedansen.

20231007_080949.jpg

Tango

Met de furie van een Argentijns danskoppel bewoog iedereen keurig in de maat. Kiyomi leidde de dans vanuit de ruit in het middenveld. Achterin sloten Dyshaira (afgewisseld met Nikki), Noortje, Zoë en Iris iedere keer keurig bij. En op het middenveld deden Tara (afgewisseld met Jules), Virgynia, Farah en Anne hetzelfde. En op doel uiteraard onze Zwarte Panter (Renske).

Je zag dat Krommenie er problemen mee had. Want verdedigend stond het als een huis en aanvallend konden jullie er via de flanken snel uit. Voor het eerst dit seizoen kregen we de eerste 15 minuten geen tegendoelpunt. Daar moeten jullie er trots op zijn! Eigenlijk ging alles goed. We zagen dat jullie echt probeerden om niet te veel te gaan lopen met de bal. Gewoon snel passen. En bij verdedigen… Meteen naar buiten (dat kan overigens nog wel vaker.) Met een ruststand van 0-1 deden jullie het uitermate goed.

20231007_091154.jpg

De ballon liep leeg

In de tweede helft was de wil er nog wel, maar de conditie niet meer. Na een snelle 0-2 en 0-3 van Krommenie was de conditionele ballon helemaal leeg. Geen linie schoof meer door en geen positie werd meer overgenomen. Her en der zagen we natuurlijk nog vlagen van jullie mogelijkheden. Een mooie aanval over rechts via Virgynia en Anne. Een zwoegende Kiyomi die bleef gaan voor een eretreffer. Amira en Noortje die alles eruit bleven persen. Maar het was gewoon een beetje op. Maar 0-6 verliezen van deze ploeg is geen schande hoor. Sterker nog, dit is volgens mij hun kleinste overwinning. En dat is dus onze grote winst.

Positief

  • -De wijze waarop jullie je aan de taken hielden. Zeker in de 1e helft
  • -Onderlinge coaching
  • -En jullie spelplezier

 Aandachtspunten

  • -Conditie op 1 en 2 
  • -Benen zijn om op te lopen, maar ook om uit te steken
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!