Voetballen met een halfvolle accu - KFC1910

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Voetballen met een halfvolle accu

KFC MO13-2

0 - 5

VVS 46 MO13-1 (9-tal)

Competitie

3e klasse (3e fase) 03 (9-tallen)

Datum

8 april 2023 8:30

Scheidsrechter

W.P. Kousbroek-Brinkkemper

Accommodatie

Sportpark De Koog
Wezelstraat 9
1541LZ
KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6212434

Na de regenachtige worstelwedstrijd van vorige week traden de dames nu aan tegen koploper VVS. Weertechnisch had de wedstrijd alles in zich om een topper te worden. Prachtig zonnetje, windstil… Dat werk. Helaas kwam het allemaal niet zo lekker uit de verf. Het spel zag eruit als een  paashaas die geen zin had om eieren te verstoppen. Gevalletje ‘vandaag ff niet’. Tuurlijk waren er goede momenten, maar uiteindelijk werd er 0-5 verloren.

Het valt te prijzen in de meiden dat ze – net hersteld van griep en/of schoolvoetbal – allemaal weer enthousiast op het veld stond. Faïscha en Leyla voegden overigens een nieuwe dimensie toe aan het warmlopen. Dat kan tegenwoordig blijkbaar aan de hand van een TikTok-dansje. Ernst Happel zou zich omdraaien in zijn graf. ‘Kein Getiktok, Fussball Speilen’, hoorde ik ‘m al zeggen. Maar Ernst, twee lachende meiden op de vroege morgen, da’s veel gezelliger hoor. Dan komt dat Fussball vanzelf. Althans, dat hoopte ik.

Tikkie slordig

Want eerlijk is eerlijk, het Fussball kwam niet zo vanzelf. Het leek wel alsof de accu niet vol was. Nu is VVS wel de koploper, maar zoveel minder was KFC niet. Aanvallen werden mooi afgeslagen of gestopt door Rosanna. Maar er werd slordig omgesprongen met balbezit. Terwijl op de training de hele tijd wordt geoefend op het spelen naar de vrije man/vrouw/genderneutrale speler, werd nu vooral gekapt en gedraaid tot de bal weer was verloren. En dat was zonde. VVS had iets beter door dat je een wedstrijd kunt winnen als je scoort. Voor rust hadden ze er al twee in het netje geschopt: 0-2.

Kladblok vol

Er waren dus genoeg aandachtspunten voor in de kleedkamer. Ilse had een kladblok volgeschreven met wijsheden (deze zijn overigens te koop op Catawiki), maar Havila kwam uiteindelijk met de mooiste proza: ‘Als ik de bal nou rollend aangespeeld krijg, dan schiet ik de bal heel hard richting hun doel’. Uitstekend gezien, want ze hadden een klein keepertje. Helaas deed de situatie zich de hele partij niet voor.

havila.jpg

Langzaam liep VVS steeds verder uit. De toeschouwers probeerden het tij nog te keren met enthousiaste aanmoedigingen, maar het mocht allemaal niet baten. Daar waar vorige week de mouwen werden opgestroopt, bleven de mouwen nu tot aan de pols. Niks Zaans kwartiertje, niks eretreffer. In totaal mochten we 5 paaseitjes uit ons eigen netje vissen. Smullen voor de tegenstander, iets minder voor KFC.

vvs2.jpg

Lichtpuntjes

Geheel in lijn met de paasgedachte heb ik natuurlijk ook naar de lichtpuntjes gekeken. Want die waren er zeker. Nieuwe speelsters worden snel opgenomen en hebben het volgens mij best naar hun zin. Daar mogen jullie echt trots op zijn! En er wordt niet op elkaar gezeurd bij verlies. Gewoon een gevalletje jammer en volgende keer beter. En beter worden jullie echt! Ilse heeft de aandachtspunten al genoteerd en daar gaan jullie volgende keer op trainen mee aan de slag. Het Paasconijn groet u!  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!