We geloven onze ogen niet - KFC1910

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

We geloven onze ogen niet

KFC MO13-2

4 - 0

Schagen United MO13-2 (9-tal)

Competitie

3e klasse (3e fase) 03 (9-tallen)

Datum

27 mei 2023 9:45

Scheidsrechter

I. Krokke

Accommodatie

Sportpark De Koog
Wezelstraat 9
1541LZ
KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6212434

Er zijn momenten dat je als inval-coaches alle potentie van het team in een krap uurtje naar voren ziet komen. Vandaag was zo’n moment. Het hoger geplaatste Schagen kwam op bezoek en dacht dat deze wedstrijd een gevalletje ‘ kijken, spelen en winnen’ zou worden. Het tegendeel was waar. Met slim voetbal en veel speelplezier werden de bezoekers met 4-0 naar huis gestuurd.

Dames en heren, dit wordt een lang verslag. Simpelweg omdat onze meiden dat ook verdienen. Maar eerst; de aanvang. Iedereen keurig op tijd – eindelijk – dus tijd genoeg voor een tactische bespreking door Michel en Jeroen. Eerst lieten we de meiden de wedstrijd van vorige week zelf evalueren. Wat kon er beter? En wat zijn de valkuilen op mentaal vlak? Grappig genoeg kwam er veel voetbalwijsheid uit. Meteen mooie leerpunten voor deze wedstrijd: sneller passen want anders word je onnodig moe, sneller kijken want anders schiet je de bal naar een tegenstander, sneller druk zetten anders sta je zelf onder druk en last but not least; het maakt nooit uit of je achterstaat, ga altijd voor de eretreffer.

kfcschagen2.JPG

Bord met opstelling

Michel en ik kwamen volledig voorbereid naar de wedstijd. Ik had op een kartonnetje de opstelling, maar Michel pakte helemaal uit met een de opstelling op een tablet. (Na deze overwinning vinden wij allebei dat hij een grotere tablet heeft verdiend….Nienke…). Gewapend met heel veel spirit vlogen de meiden het veld op. Op verzoek van Rosanne ga ik iedereen langs.

Rosanne: De keeperstrainingen beginnen echt vruchten af te werpen. Je hoefde geen treffer te incasseren. Maar nog belangrijker; Je hebt vandaag ook actief mee gekeept. Op tijd het doel uit, snel de ballen weer in het spel. Een dikke schouderklop.

Zoë: Altijd al erg rotsvast. Maar wat ik vandaag extra goed vond, was hoe je de bal veroverde en in het spel hield. Je keek snel een linie naar voren en zocht naar de vrijstaande vrouw. Zo ben je als achterspeler het begin van een aanval.

Havila: Dat een tegenstander niet scoort, komt onder meer omdat ze niet langs je komen. Je bent erg sterk in het persoonlijke duel. Volgens mij heb je ze allemaal gewonnen vandaag. Ook al komen er twee meiden op jou af, ze komen er nooit langs.

Faischa: Je verbaast mij iedere wedstijd meer. Met je enorme loopvermogen zette je achter de boel dicht, maar kwam je ook regelmatig naar voren. Daarmee zette je de tegenstander constant onder druk. Je straalde – zoals altijd – weer veel plezier uit. Ga zo door.

Virgynia: Waar zal ik eens beginnen… Of het de aanwezigheid van je vader was of van je drie nichtjes, vandaag speelde je echt een toppartij. Je brak de wedstrijd open met een mooi doelpunt en ik heb je de hele tijd met inzet zien spelen. Je tweede treffer was ook meer dan verdiend. Een flinke boks vanuit Westzaan!

Anne: Meesprinten, duels aangaan… Je speelde echt een goede partij. Het middenveld is echt jouw linie. Met hele snelle steekballetjes in de loop hield je de snelheid in de aanval. En je was altijd aanspeelbaar.

Day: Je verdient een dikke pluim. Je speelde fanatiek als altijd, maar wel positief gedreven. Dat is een ingewikkeld woord voor ‘ erg goed’. Je hield je goed aan je taken. Het hoogtepunt was ongetwijfeld je enorme rush aan de rechterkant. Drie meisjes voorbij en zeer scherp voorgeven. Daar stond Stacey klaar om de 4-0 in het netje te leggen. En uiteraard pakte je ook weer je eigen goaltje mee.

Puck: Je stond op een iets andere plek dan anders. Voorin. Er werd een beroep gedaan op je loopvermogen maar dat is voor jou geen probleem. Bij de aanval was je altijd aanspeelbaar en bij een tegenaanval zocht je meteen een tegenstander op.

Stacey: Leuk om je weer te zien spelen. En wat ben je goed geworden. Wat me opviel, is dat ook je inzicht erg vooruit is gegaan. Je zoekt de ruimtes goed op en pakte op die manier ook een goaltje mee. Thanks!

Fenna: Tot drie keer toe pakte je de bal uit de lucht en legde ‘m dood voor je voeten. Ik doe het je niet na. Kracht koppel je aan inzicht. Je houdt de vaart in iedere aanval en was er ook snel bij om een tegenaanval te voorkomen. Ook jij erg bedankt.

Nu heb ik iedereen individueel complimenten gegeven, maar de kracht van vandaag was toch echt het team. Jullie probeerden echt vanuit de positie te spelen. En dan zie je dus ook waar dat toe leidt. De keeper van de tegenstander wist op het laatst niet eens meer naar wie ze de bal moest spelen. Iedereen stond namelijk gedekt. En door de 1-3-2-3 werd de druk er iedere keer zo snel op gezet dat we ook snel aan een eigen aanval konden beginnen. Ik heb in ieder geval menig maf sprongetje van vreugde gemaakt en glim nu – uren na afloop – nog van trots. Dat hebben jullie maar mooi gedaan! Chapeau.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!