Zure smaak maar zoete hartjes - KFC1910

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Zure smaak maar zoete hartjes

KFC MO13-2

0 - 3

Beemster MO13-1 (9-tal)

Competitie

3e klasse (3e fase) 03 (9-tallen)

Datum

15 april 2023 10:00

Scheidsrechter

W.P. Kousbroek-Brinkkemper

Accommodatie

Sportpark De Koog
Wezelstraat 9
1541LZ
KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6212434

Het had echt gekund vandaag. Gewoon een puntje pakken tegen één van de koplopers. Het werd helaas het zuur van een nederlaag. Al kwam het zoet vandaag snel weer in de mondjes na de uitgedeelde snoepjes van Zoë. Heerlijke hartjes uit een puntzakje. Het was verdiend. Er werd gestreden voor iedere meter. Maar helaas werd de strijd niet beloond. Maar hopelijk deed het applaus van jullie vaders en moeders jullie goed. Volgende keer beter.

Het begon – zoals vaker met voetbal – met een gelijke stand. Eerlijk is eerlijk, ik had verwacht dat de weerstand sneller zou breken, maar jullie hielden Beemster keurig van het doel af. Achterin was het zeker geen Beemster gatenkaas. De spitsen van de tegenstander werden kort gedekt. Jan Zwartkruis (ja, weer een trainer uit de oude doos) zou zeggen dat jullie ze knap hebben “Kaltgestellt”. Waar dat door kwam? Nou meiden, dat zijn nou de voordelen van positiespel. Positiewattus?

Sta goed 

Een stukje historie dan. De term positiespel is afkomstig uit het schaken en dammen. Het gaat om het verbeteren van je eigen stelling. Het achterliggende idee dat je alleen kunt aanvallen als je positiespel in orde is. Dat concept is opgepikt door een voetbaltrainer en uiteindelijk weer bij jullie trainers terecht gekomen. Moraal: sta goed, voetbal slim, pass snel, creëer kansen en scoor. In de eerste helft verliep dit allemaal redelijk soepel. Op het scoren na dan.

beemster.jpg

Jullie gingen met een verdienstelijke 0-0 de kleedkamer in. Zoë liep zich achterin helemaal leeg, Virgynia brak menig aanval stevig af en Havila… Tja, kom die maar eens voorbij. Het was klasse. Voetballen op een groot veld vereist namelijk ook een beetje slimheid. Voor dat je het weet, ligt je tong anders op het gras van de vermoeidheid. En kunstgras smaakt niet lekker. Denk ik.

Enfin, de tweede helft trad helaas een stijlbreuk op. Jullie begonnen allemaal 'uit positie' te lopen. Misschien gedreven door de wil om te winnen, maar het pakte niet lekker uit.
Door een ongelukkige handsbal kreeg Beemster uiteindelijk een penalty. Ondanks de prachtige dans van Rosanne op haar doellijn schoot de speelster ‘m keurig in het hoekje; 0-1. En rap daarna ook 0-2.


Uniquewattus
Eerlijk is eerlijk, omgaan met een teleurstelling is nog niet jullie unique selling point. Uniquewattus?

Een stukje historie dan. Unique selling proposition is een term bedacht door Rosser Reeves van de Ted Bates & Company. De USP duidt op de unieke en onderscheidende kenmerken van een dienst of product. Voorbeeld: teamspirit is één van jullie USP’s, maar bij een teleurstelling gaan de koppies iets te snel omlaag. Het klinkt misschien raar, maar een achterstand hoort ook bij voetbal. De kunst is daar goed mee om te gaan.

b5.jpg

Flarden van herstel
Nu waren er wel flarden van herstel zichtbaar. Maar net niet genoeg. Een beroemd voetbalgezegde is ‘laat de bal het werk doen’. Het klinkt cliché, maar het is een waarheid als een koe. Te lang lopen met een bal leidt niet vaak tot een doelpunt. Aannemen, kijken, passen naar een vrijstaande teamgenoot. Het zijn patronen die op trainen worden geoefend. Durf ze ook in praktijk te brengen. Het zal best een keertje fout gaan, maar dan is het in ieder geval geprobeerd. Nu hebben Anne en Puck vooral enthousiast lopen zwaaien voor het vijandige doel. Hopend op een bal. Terwijl de tegenstander met een snelle uitbraak en veel tikkietikkie de 0-3 liet noteren.

Focus

Probeer ook de focus op het spel te houden. Het is zonde om je te laten afleiden door een tegenstander. Ik zie het soms iets te vaak. Zonde. Mopperen is negatieve energie. Als je uitdeelt, moet je ook kunnen incasseren. Opstaan, schouders rechten en doorgaan. Kijk naar de vooruitgang die jullie boeken de laatste maanden. Geen tegenstander – hoe groot en sterk ook – zal uitgaan van een makkelijke overwinning tegen KFC. Nog een beetje vertrouwen erin pompen – samen met meer conditie – en jullie worden onverslaanbaar. Plezier hebben jullie genoeg. Kun je nagaan hoe leuk het wordt als er meer punten bijkomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!