Lege handen maar leuke pot - KFC1910

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Lege handen maar leuke pot

Schagen United MO13-2 (9-tal)

5 - 2

KFC MO13-2

Competitie

3e klasse (3e fase) 03 (9-tallen)

Datum

18 februari 2023 9:00

Scheidsrechter

D. Bril - van Dijck

Accommodatie

Sportpark Groenoord
Groeneweg 3
1741TZ
SCHAGEN
tel. 0224-213562

Het was even billenknijper…. In snel tempo gingen we van 12 naar 8 meiden nog voor er een bal was geschoten. Maar gelukkig kregen we versterking van Fayenne en Lois en bleek Havila toch nog te kunnen. Ondanks het kleine druppeltje miezer in de eerste vijf minuten was het prima voetbalweer. Niks kou. Leuke tegenstander. Supporters op de tribune. Wat kon er mis? Als we naar de punten kijken… Helaas (5-2). Kijken we naar het plezier… Heerlijk!

Oke, jongens. Even serieus. Schagen? Om 9.00? Weet iemand bij de KNVB wel wat hij/zij de ouders dan aandoet? Voetbal is een spelletje ja, maar slapen is goddelijk. Opstaan om 7.00 in het weekend? Pfff, wat we allemaal wel niet doen voor onze meiden. Goed, genoeg geklaag. De meiden zelf waren wakkerder dan bijvoorbeeld de grensrechter van dienst (de ondergetekende). De bal vloog van links naar rechts terwijl ik geestelijk nog op het kussen lag. Plotseling werd ik wakker; shit 1-0.

Voortouw

Niet getreurd. Dries zette iedereen weer op zijn plek. Het mooie is dat we inmiddels wel wat goede patronen gaan zien. Ingooien langs de lijn, doorpakken en dan naar voren bijvoorbeeld. En ook in het duel wordt het steeds beter. Day en Kimberly namen het voortouw.  Was ook wel nodig, want in het team van Schagen zaten een paar sterke krachten. Kimberly schoot het team zelfs op gelijke hoogte. Helaas van korte duur. Een zondagsschot verraste iedereen en belandde zomaar achter Rosanne.

Vertrouwen
Het vertrouwen leed er niet onder. Tijdens de rust was iedereen er van overtuigd dat Schagen te pakken was. En eerlijk is eerlijk, het zat er ook best in. Maar die meiden hadden helaas een sterk keepertje op doel en achterin hadden ze een goede taakverdeling. KFC stak het middenveld meermalen goed over, maar daarna smoorden de aanvallen in schoonheid.

Plotseling was de scherpte aan Koger Zijde verdwenen. Schagen wist in rap tempo drie maal te scoren. Een van deze treffers was buitenspel. Wat een waardeloze grensrechter toch. Sorry dames, ik heb het echt niet gezien.

Mmmmm

Gelukkig kreeg Kimberly de mogelijkheid om het gat weer te dichten. Een penalty. Alles deed ze goed. Het positioneren van de bal, de aanloop, de hoek. Maar oja, ik had al gezegd dat ze een sterke keeper hadden toch? Het bleef 1-5.

Toch kwam er nog een laatste treffer. En deze was van grote schoonheid. Lena nam de bal aan, dribbelde een paar passen en schoot de bal snoeihard met links achter de keeper. Kijk, voor dit soort momenten wil je dan wel vroeg opstaan.

Top

Meiden, het was een heerlijke wedstrijd. Jullie moedigden elkaar goed aan en hielpen wanneer dit nodig was.

En toch ook een paar puntjes om weer mee te nemen naar de training:

  1. Als onze keeper een uitbal mag nemen, ga dan niet allemaal meters het veld in staan en roepen. Altijd iemand achter houden om de keeper te assisteren.
  2. Als je genoeg ruimte hebt om de bal aan te nemen, doe het dan ook. Dan kun je zorgvuldiger een pass geven.
  3. Probeer een sterke verdediging stuk te spelen door snel naar elkaar te tikken.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!