Stijgende lijn ingezet, maar nog net niet ver genoeg - KFC1910

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Stijgende lijn ingezet, maar nog net niet ver genoeg

Beemster MO13-1 (9-tal)

5 - 0

KFC MO13-2

Competitie

3e klasse (3e fase) 03 (9-tallen)

Datum

4 maart 2023 8:45

Scheidsrechter

J. Puister

Accommodatie

Sportpark Insulindeweg
Insulindeweg 11
1462MJ
MIDDENBEEMSTER
tel. 0299-681946

Fris, fruitig voetbalweer vandaag. Een ideale dag om te spelen tegen koploper Beemster. Bij aankomst hadden we al een vermoeden waarom deze pre-pubers zo hoog stonden. Ze waren groot en sterk. Maarrrrr, dat zegt niks over de voetballende kwaliteiten natuurlijk. Vanuit een verdedigende opstelling besloten onze meiden het bastion van Beemster te breken. Helaas, het lukte niet (5-0). Maar qua voetbal hadden we wel een paar treffers verdiend. Het relaas van een wedstrijd in BBB-land…

Om 7.30 geconfronteerd te worden met gier-lucht, dat is wel pittig. Het was als het ware een voorbode voor de wedstrijd. Ilse had er voor gekozen om de eerste minuten maar op veilig te spelen. Even kijken hoe sterk het Beemster-geweld zou zijn. Puck als eenzame spits, een blok van 5 achter en de rest op het middenveld. Het bleek succesvol. Pas na 15 minuten wist Beemster Zoë te passeren. Ook de 2-0 was redelijk onhoudbaar. Maar het was zeker geen walk-over.

Nieuwkomer Noa kwam er na de 2-0 in. Getooid in een baggy shirt en lange korte broek – u raadt het al, dat zijn de kleren van Ilse – gaf ze meteen haar visitekaartje af. Niet bang, sterk in duels en doelgericht. Samen met Puck werden er kansen afgedwongen. Helaas leidde het niet tot een aansluitingstreffer. Misschien voelt u ‘m aankomen… de 3-0 viel uit het niets.

Na de rust gingen de meiden sterk verder. Iris hield haar doel uitstekend schoon. Welke ledematen ze allemaal heeft gebruikt, weten we niet meer. In ieder geval haar wang. Maar ze gaf geen krimp. Ook Havila kogelde veel ballen weg. Helaas werd er nog te weinig op buitenspel gespeeld. Dan hadden veel uitbraken van Beemster afgevlagd kunnen worden. Als de grensmens het gezien zou hebben.

Met de 4-0 en 5-0 in korte tijd gooide Beemster de boel op slot. Maar het weerhield onze meiden er niet van om op zoek te blijven gaan naar een eretreffer. Een mooie steekpass van Anne kwam voor de voeten van Day. Hoewel ze licht geblesseerd was, zette Day zich mooi vrij. Helaas nog  geen 5-1. Ook Puck en Noa waren heel dicht bij.

Meiden, ondanks de 5-0 was het een leuke pot om naar te kijken. Jullie gooien niet snel de handdoek in de ring en dat is top. Misschien nog iets meer op de huid kruipen van de tegenstander. Zij waren ook fel, dus waarom wij niet? En probeer ook de flanken goed te benutten. Roepen en in het gat lopen. Goed, tot zover de voetbaltaal. Maakt ook allemaal niet uit. Lol gehad, inzet getoond. Verliezen  hoort erbij. Lekker blijven trainen en volgende keer pakken we de punten.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!