Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Onder de regenboog liggen de doelpunten

Ilpendam MO13-1 (9-tal)

3 - 6

KFC MO13-2

Competitie

3e klasse (2e fase) 03 (9-tallen)

Datum

5 november 2022 8:30

Scheidsrechter

R Eijkelboom

Accommodatie

Sportpark Ilpendam
Lepelaarstraat 53
1452XL
ILPENDAM
tel. 020-4361596

U ziet het goed, winst! En dan steek je als team – en als ouders – meteen in het juiste humeur. Dan is het zelfs niet erg dat je vroeg moest opstaan. Vreugdedansjes, giebelende meiden…de punten naar KFC. En het waren geen gestolen punten. Puur op kracht, inzet en inzicht vlogen de treffers er in rap tempo in.

Bijna direct na eerste fluitsignaal tikte Sarah de bal al achter de keeper. Ik heb werkelijk geen idee wie de voorzet heeft gegeven, want ik was nog het restant van de koffie achterover aan het gieten. Inderdaad, dikke fail van uw verslaggever. Mea Culpa.

Lekker. Een voorsprong. Dat was al weer een tijdje geleden. Het smaakte ook duidelijk naar meer. De meiden wisten elkaar goed te vinden. Het zou te ver gaan om het tiki taka-voetbal te noemen, maar het zag er soepel uit. Alle linies zaten best stevig in elkaar. En het uitverdedigen gebeurt ook steeds beter. Havila was wederom een bikkel van een breekijzer. Ik weet niet wat dat is, maar het klinkt goed. Maar ook Julia en Anne kweten zich goed van hun taak; of de bal meteen ver naar voren of een teamgenoot zoeken aan de buitenkant. In ieder geval heb ik weinig risicovolle ballen door het middel gezien. En dan nog speciale aandacht voor Zoë, die een perfecte wedstrijd keepte.

ilpendamkfc.jpg

Ook zag ik een paar verrassend mooie steekballen. Day gaf er eentje in de diepte naar Sarah, die in vloeiende beweging 0-2 noteerde.

Met deze mooie voorsprong gingen de meiden de kleedkamer in. Ilse en Dries zetten daar de puntjes nog verder op de i. Want Ilpendam ook een paar sterke meiden in het team had, was KFC toch duidelijk beter. En dan moet je dat uitdrukken in treffers. Een van de doelpunten was een prachtige poeier van Day. Haar vader stond vol trots te glimmen hoe dochterlief 0-4 binnenschoot.

Ilpendam deed pas bij 0-6 wat terug. Door de Hand van God verdween de bal plotseling achter Zoë. Het leek sterk op een eigen doelpunt, maar dat heeft niemand gezien. Alleen God dus. Het gaf Ilpendam wel wat moed. Het team prikte er nog twee bij.

Daarna was het slotakkoord toch voor KFC. Sarah dreef de bal aan de rechterkant naar voren en schoof de bal naar de vrijstaande Puck; 3-6. (Of eigenlijk 3-7, maar de scheidsrechter had het te druk met het fluiten en het coachen van zijn eigen team)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!