Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Cyprus hield dapper stand

KFC MO13-2

2 - 2

SVA MO13-2 (9-tal)

Competitie

3e klasse (2e fase) 03 (9-tallen)

Datum

12 november 2022 8:30

Scheidsrechter

I. Krokke

Accommodatie

Sportpark De Koog
Wezelstraat 9
1541LZ
KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6212434

Je hebt van die wedstrijden dat je eigenlijk een puntje laat liggen. Vandaag was het dan zover. SVA bleef als een blok achterin hangen en bezat bovendien een sterke keeper. KFC bleef aanvallen, maar liep zich iedere keer vast. Het resultaat was een 2-2. Maar nog belangrijker; na 60 minuten waren er alleen maar gezonde, blije  koppies te zien. Bij SVA en bij KFC. Dat maakt voetballen zo mooi.

Het motto van deze wedstrijd was duidelijk; leren in positie te spelen. Raphael had de meiden allemaal neergezet en bleef de hele partij hameren op ‘de juiste plek’. Geen kluitjeswerk, veld breed houden, aanbieden en de bal iedere keer een linie naar voren plaatsen. Het was duidelijk wennen voor onze meiden. We zagen soms voorhoedespelers de bal achter ophalen, en ook de achterste linie wisselde wel eens met de middelste linie. Ach, het is een leerproces. Maar de wedstrijd liet wel zien hoe effectief het is om op de juiste plek te staan.

En daar komt ie – deel 1

Over effectief gesproken… SVA bleef de hele tijd achterin hangen. Als Cyprus en Malta in de beste dagen. Maar plotseling lag de bal wel in het netje. De Assendelvers vlogen er met drie meiden uit. En door een klein momentje van onoplettendheid stond de 0-1 op het bord. Onnodig, maar kan altijd gebeuren natuurlijk. Belangrijker is hoe je met een tegenslag omgaat.

En dat zagen we na rust. Na enig gefrommel punterde Sarah de bal in het doel. Niet de schoonheidsprijs, maar wel de gelijkmaker. De felheid zat er bij Sarah vandaag toch lekker in. De absolute wil om te winnen. Al vergat ze soms het idee van buitenspel. Een concept dat veel meiden nog moeten leren trouwens. Maar goed, dit is dan ook het eerste jaar dat we er mee spelen.

Ook achterin zat de zaak bij KFC goed dicht. Even extra aandacht voor Virgynia die zich de longen uit het lijf heeft gelopen. Menig SVA-meisje liep zich stuk op haar verdedigende kwaliteit. Ook Zoë was goed op dreef. Ze bleef maar druk zetten op de bal, waardoor de bal iedere keer snel weer in bezit was.

kfcsva.jpg

Maar daar komt ie – deel 2

Maar dan net als je denkt de wedstrijd naar je toe te trekken, valt de 1-2. Eigenlijk net als het eerste doelpunt. Plotseling drie meiden eruit, plotseling een onoplettendheid en plotseling een doelpunt. Aan de kant keken we een beetje verbaasd… Dit was toch niet nodig? Raphael mompelde iets van ‘ alles goed, maar ik wil minstens een punt’.

En daar komt ie – deel 3

En hoe krijg je punten? Door iets meer aanvallende druk te zetten. Day liep door menig muur heen om de bal bij de aanvallers te krijgen. Sarah en Yasmine stonden diep. En Puk hing daar iets achter om te kijken waar ze het gaatje kon vinden. En die kwam! Ze kreeg de bal voor haar voeten en haalde van afstand hard en laag uit. De verdiende gelijkmaker was een feit. Daarna vonden alle partijen het ook wel goed. De inspanningen waren geleverd, de punten verdeeld, vrede op aarde. Laat Sinterklaas maar komen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!