Vuurwerk tussen de regenbuien - KFC1910

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Vuurwerk tussen de regenbuien

KFC MO13-2

6 - 8

WSV 1930 MO13-1

Competitie

2e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 06

Datum

17 september 2022 8:30

Scheidsrechter

I. Krokke

Accommodatie

Sportpark De Koog
Wezelstraat 9
1541LZ
KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6212434

Ik kan niet, ik kan wel, ik kan niet, ik kan wel… halen we de negen meiden? De wedstrijdspanning begon al dagen van te voren. Kunnen we een team op de been brengen? Dankzij invaller Kiki lukte dit ternauwernood. Maar er was ook goed nieuws: de meiden mochten shinen op het A-veld en het was droog. Om half negen klonk de fluit voor een wedstrijd die een heel spannend verloop zou kennen. Te beginnen met een voorsprong….

Vooraf alvast een mededeling; ik weet niet meer wie op welk moment heeft gescoord. Vergeef me de fouten. Maar volgens mij was de openingstreffer van Kimberly. Dat is, wat je noemt, nog eens een visitekaartje afgeven als nieuwe aanwinst. Het gaf de meiden meteen zelfvertrouwen. En dat was ook wel een beetje nodig na het 0-16 verlies tegen Kadoelen vorige week.

Kopjes omhoog
Helaas wilde WSV dit zelfvertrouwen niet onnodig laten groeien. In rap tempo schoten ze de ene na de andere treffer erin; 1-4. Maar wat ik dan zo knap vind; de kopjes gingen niet omlaag. De meiden bleven maar gaan. En als je dat geloof maar vast houdt, dan komt de treffer vanzelf. Vlak voor rust werd dan ook de 2-4 binnen geschoven. Volgens mij uit een hoekschop van Day, waarbij Lena het laatste zetje gaf.

kfcwsv.JPG

Ga ervoor!
In de pauze hield Ilse een peptalk. “Er kan nog veel gebeuren in dertig minuten. Ga ervoor!”. Nou, zo is het maar net. Vol vuur stormden de KFC-meiden uit de kleedkamers. De passie werd omgezet in daadkracht. En plotseling regende het doelpunten. Drie keer knipperen met de ogen en er stond 5-5 op het bord. Puck scoorde in ieder geval twee maal. Onze Speedy Gonzales was lekker in vorm en trok iedere keer als een speer op aan de rechterflank. Ook Kimberly scoorde nog een keer.

Duitse mentaliteit
De weerstand van WSV leek gebroken, maar ook dat team was vastberaden de eerste overwinning uit het vuur te slepen. Boem, daar stond de 5-6 op het bord. Maar u voelt ‘m al aankomen. Met een bijkans Duitse mentaliteit – de wedstrijd is pas over als de scheidsrechter fluit – en onder aanmoediging van alle ouders werden de schouders eronder gezet. Op de rechterflank schoot Anne naar Puck, Puck legde af naar Day en Day knalde de 6-6 binnen.

Ilse Nijhuis
Ik probeerde geestelijk door te dringen tot de scheidsrechter. Affluiten zou wel lekker – en eerlijk – zijn. En achterin werd er ook hard voor gevochten. Havila, Virgynia en Day probeerden met vrouw en macht de bal van het doel af te houden. 
Helaas liet Ilse Nijhuis nog doorspelen. Van een uur kon ze niet 55 minuten maken omdat een ouder dat toevallig wil.

Helaas, helaas
Helaas werden die laatste vijf minuten ons funest. Met een hoge lob werd het 6-7 en met een laag schot 6-8. Onze negen meiden vochten als leeuwen, maar tegen een partij die vier wissels achter de hand heeft is het net te zwaar. Na de wedstrijd klapten alle ouders luid, want dit was een partij vol passie. Verlies is dan jammer – misschien zelfs een tikje onnodig – maar het plezier was groot.

Sterke punten:

  • -Jullie bleven er de hele tijd in geloven
  • -Geen gefoeter op elkaar
  • -Ik heb paar mooie treffers gezien

Het zou mooi zijn als:

  • -Nog even oefenen op buitenspel. Wanneer sta je het zelf en hoe zet je een tegenstander buitenspel?
  • -Durf te schieten op doel als je vrij staat
  • -Ga lekker de duels in en durf lichaam te gebruiken
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!