Winst op het grote veld! - KFC1910

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Winst op het grote veld!

KFC MO13-2

3 - 1

SDW MO13-2

Competitie

2e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 06

Datum

3 september 2022 10:00

Scheidsrechter

E Jonker

Accommodatie

Sportpark De Koog
Wezelstraat 9
1541LZ
KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6212434

We kijken naar links, we kijken naar rechts. En wat zien we…heel veel meters. Welkom op het grote veld meiden! Grote doelen, echte corners en ingooien vanuit de nek. En vergeet vooral niet de buitenspelregel. Kortom; het echte werk. Hoewel je als ouder natuurlijk altijd optimistisch bent, hadden we wel een zak tissues meegenomen. En niet alleen tegen het zweet. Maar het viel mee, heel veel mee. Ik neem u mee naar vanmorgen…

Hophophop, beentjes heffen en sprintjes trekken. Hier ontstond een echte warming up. Coaches Dries en Ilse hadden de zaken even een level hoger getild qua professionalisme. Natuurlijk tijd voor praatje, maar vooral ook aan de bak. De eerste wedstrijd in onder de 13 zet je liever om in winst. Met echte scheids en soort van echte grens. Ik heb nog trauma’s van de thuisvlaggers dus deed erg mijn best.

Van kluitje naar opstelling
Het voordeel van het grotere veld is dat je wel moet voetballen vanuit een opstelling. Dus iedereen kreeg een plek op het veld. Alle elf meiden, want dankzij Elif en Fenna waren we op volle kracht. En aangezien de doelen op het C-veld vast staan – volgens mij – kwam  dat goed uit. Want zonder koffie doelen gaan sjouwen om een 9 tegen 9 veld te maken…Daar heeft niemand de kracht voor.

Fuut zei de uitstekende scheids en de bal ging aan het werk. Maar de bal kan niet alles in zijn eentje. Hij – ik ga er even vanuit dat de bal mannelijk is – heeft af en toe wel een schop nodig. Na vijftien minuten aftasten op het grote veld vloog de bal plotseling richting het doel van SDW. Ik doe nu vast de pass-gever te kort. Excuus, ik moest op buitenspel letten. Maar de passing verdient sowieso credits. Anders komt een bal nooit voorin. Daarna begon Sarah aan een bekende rush. Eigenlijk had niemand het goed door, maar opeens zal de bal er wel in 1-0.

In alle euforie werden de taken iets los gelaten. Keeper Lena zag een hele hoge bal op zich af komen en kon de ellende niet keren. 1-1

Jut en Jul
In de rust benoemde Dries alle positieve eigenschappen. Een hele waslijst. Maar uiteraard ook aandachtspunten. Volgens mij hadden die betrekking op door blijven lopen ook al denk je dat de bal voor de tegenstander gaat zijn, druk zetten, elkaar blijven steunen en – om Barry Stevens aan te halen – vooral doorgaan. Havila, Virgynia en Day hielden achterin de zaak sterk gesloten, zodat SDW niet aan aanvallen toekwam. En als ze doorbraken, was buitenspel vaak hun noodlot. En ons middenveld zorgde er de hele tijd voor dat de tegenstander terug  moest draaien richting eigen doel. En als SDW te ver terugspeelde waren daar altijd weer Sarah en Yasmine. De Jut en Jul van het team zorgde voor 2-1 (Sarah) en 3-1 (die frutselde ze er samen in)

Punten in de pocket
Het was niet allemaal rozegeur en voorsprong. Puck zwikte stevig door haar enkel en moest het vel verlaten. Ook Rosanne – die ook al niet okselfris aan de wedstrijd begon – kreeg te maken met een blessure. Maar ook met een dametje minder weet het hoofd koel gehouden. Niks overmoed, niks handkusjes naar het publiek, gewoon binnenslepen die punten. Voor volk en ouders. Drie punten in de pocket. Hoe heerlijk kan  het zijn.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!