Prachtig zonnetje, ‘hufterige’ wind en vastberaden koppies - KFC1910

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Prachtig zonnetje, ‘hufterige’ wind en vastberaden koppies

KFC MO11-1

10 - 1

Koninklijke HFC MO11-1

Competitie

3e klasse (4e fase) 02

Datum

19 maart 2022 8:30

Accommodatie

Sportpark De Koog
Wezelstraat 9
1541LZ
KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6212434

Zon, kou en plezier. Zie hier het strijdtoneel van deze zaterdag. HFC plaatste zichzelf in de underdog-positie door te zeggen dat ze vorige week tegen een grote nederlaag waren aangelopen. Of we rustig aan konden doen. Maar ja, met die instelling verloor Ajax enkele weken geleden ook van Go Ahead Eagles. Gas erop dus!

Wat meteen opviel, was het goede keepertje van HFC. Noortje genaamd. Op tijd uitkomen, geen angst. Dit kon nog wel eens een zwaardere ochtend worden dan verwacht. Bal na bal werd uit het doel gerammeld. Tot de knikker voor de voeten kwam van Stacey. Het is ons al bekend dat ze een goed schot in de benen heeft, maar het is altijd mooi als het er ook uitkomt. Vanaf de rechterflank stormde ze op en roeide de bal hoog over Noortje heen. Stacey blij en vader Danny blij. ‘Heb je ‘m gezien? Die gaat in het verslag he’.

Daarna was het de beurt aan Sarah. Meestal maken voetballers eerst heel doelpunten en komen ze daarna pas in de krant. Dit keer was het omgekeerd. Vanmorgen had Sarah al in het Noordhollands Dagblad gestaan, nu kwamen de doelpunten. Heel veel doelpunten. De ene nog mooier dan de ander. Het mooie van het team is dat de meeste treffers voortkomen uit mooie combinaties. Van achter, naar midden naar voor. Een doelpunt en weer door. (Sorry, voor mijn slechte poëzie).

anne1.jpg

Even denken, wie scoorde nog meer? Want met 10-1 winst en vroeg opstaan, laat mijn geheugen het wel eens in de steek. Nou, in ieder geval onze eigen dochter Anne. Kijk, dat vergeet je dan niet. Mevrouw stond slim bij de paal als laatste halte. Via dezelfde paal schoof ze ‘m binnen. En ook Puck – sowieso erg goed vandaag – trof heel mooi doel. Met een mooie voetbeweging knalde ze de bal net buiten bereik van de keeper. Uiteraard pakte Yasmine haar goaltjes ook nog mee. Met haar vader online meekijkend vanuit China en haar grote zus langs de kant kapte en draaide ze zich meermalen vrij. Het leidde tot veel treffers.
Ook Rosanne had een doelpuntje kunnen meepikken. Ze nam de bal mooi aan, draaide zich vrij en schoot....net iets te snel. Ik voel dat ik de komende weken haar naam ga opschrijven als doelpuntenmaker.

nica2.jpg

Maar voetballen is ook samenspelen en plezier hebben. En dat spatte er vandaag vanaf. Ook langs de lijn overigens, waar de ouders enthousiast van beide teams aan het klappen en juichen waren. En voor de cynische lezer; dus niet om het warm te krijgen. Meidenvoetbal is leuk om naar te kijken en altijd gezellig. Na de penalty’s, de boxbox en ‘mooie wedstrijd’ keerden we allemaal weer huiswaarts. Met een sterkere zon, minder wind en blije koppies.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!