Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Het moest niet langer duren

KFC MO11-1

2 - 1

Geel Wit '20 sv. MO11-2

Competitie

3e klasse (4e fase) 02

Datum

23 april 2022 10:00

Accommodatie

Sportpark De Koog
Wezelstraat 9
1541LZ
KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6212434

Er zijn van die wedstrijden waar je de bovenliggende partij bent, maar die spannend zijn tot de laatste minuut. Nou, dit was dus zo’n potje. Veel kansen, weinig treffers. Veel mensen voorin, weinig achterin. Maar ook: veel inzet, weinig treurige koppies. Vandaag werd gewonnen door inzet van het hele collectief. Al wierp een benutte penalty van Geel Wit bijna nog roet in het eten… Hoe kwam dit alles tot stand?

In ieder geval onder het genot van zon. Onze meiden hebben toch een lichte voorkeur voor mooi weer. Zijn ze dan meteen mooi-weer-voetballers in de lijn van Gerard Vanenburg (voor de ouderen onder ons) of Davy Propper? Dat valt mee. De vieze broek wordt niet geschuwd. Maar als het even kan spelen ze liever een aanval soepel uit. Maar van dat ‘ soepel uitspelen’ kwam vandaag helaas weinig terecht. De eerste pass lukt nog wel, de tweede pass soms, maar het afmaken… Meiden, soms mag er best geschoten worden natuurlijk! En als je dan besluit te schieten, roep dan ook wie de trekker overhaalt. Drie mensen bij de bal is meestal niet succesvol.

geelwit1.jpg

Geel Wit was daarbij ook een tegenstander om rekening mee te houden. De uitwedstijd was dan wel met 7-3 gewonnen maar de speelsters uit Haarlem hadden zich goed ontwikkeld. En hun verdediging was goed dichtgetimmerd. Nu kun je een verdediging uit elkaar spelen, maar daar ging het vandaag dus mis. Gelukkig bleef KFC maar beuken op het vijandelijke doel. Uiteindelijk resulteerde dat in een mooie pass van Yasmine, gevolgd door een hard knal van Sarah. Heerlijk, toch fijn als je 1-0 voorstaat.

Als stuurlui aan de wal zou je dan zeggen; doordrukken. En alle stuurlui vonden dit wel. Maar ja, dan  moet het nog wel kunnen. De definitie van het woord ‘ kans’ is vandaag herschreven. Een kans staat nu voor: ‘ zo vaak net niet dat de toeschouwers niet eens meer een ai kunnen uitbrengen en met hun hoofd tegen het dichtstbijzijnde houtwerk beuken om alle frustratie op de juiste manier te ventileren.’ Het kan dus ook heel goed zijn dat onze meiden het missen van kansen expres hebben gedaan. We zullen het nooit weten.

geelwit2.jpg

In het derde kwart – ik sla even een kwart over want buiten het gekraakte hout gebeurde er niks aan de stand – werd eindelijk de stand naar een meer draaglijk niveau getild. Virgynia schoot tegen een tegenstander en de bal rolde prompt voor de voeten van Anne. Die legde ‘m even netjes en schoot vervolgens vol in het kruis. Daarna kreeg ze alle meiden van vreugde over zich heen. Nadat Anne was uitgegraven, leek de wedstrijd rustig naar zijn eind te lopen. Maar scheids Dries had een haviksoog en legde de bal op de stip. Waarom? Havila werkte op een zakelijke manier de bal weg, maar nam helaas ook een beentje van de tegenstander mee. Bal op de  stip en de 2-1 in het net. Shit, spanning weer terug.

Gelukkig raakte KFC niet al te veel van slag. De stormloop van Geel Wit werd opgevangen. Dries deed fuut, fuut en de punten zijn weer binnen. Hopsa, nog steeds bovenaan.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!