Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Met trots en strijdend ten onder

DIOS sv. MO11-1

6 - 5

KFC MO11-1

Competitie

3e klasse (4e fase) 02

Datum

21 mei 2022 10:00

Scheidsrechter

D.P.J. Loader

Accommodatie

Sportpark Jan Schrama
Dotterbloemstraat 1
2153ES
NIEUW-VENNEP
tel. 0252-673518

Tweede staan en eerste worden. Dat was ook mijn beginzin van het vorige verslag. Vandaag konden we echt spijkers met koppen slaan. Een overwinning op koploper DIOS zou ons koploper maken. En kampioen! Alle ouders waren zeer nerveus. De speelsters zelf namen gelukkig iets luchtiger op. Tot ze de tegenstander zagen. Grote meiden. Met zelfs een dertienjarige, naar verluidt. Maaike pepte iedereen echter op. ‘Blijf je eigen spel spelen’. Helaas deed DIOS dat net iets beter: 6-5

Het was een wedstrijd met de nodige vragen. Hoe komt DIOS sinds gisteren aan 21 punten  uit 7 wedstijden, terwijl er zeven teams in de poule zitten en DIOS bovendien had verloren? Waarom moesten we meteen zonder inspelen beginnen? Kunnen wij het helpen dat ze een slechte indeling hebben gemaakt met velden. Klopt het echt dat er een speelster van 13 bijzit? En die scheids….Poeh, wel erg officieel allemaal (al was  feitelijk niks op hem aan te merken. Gewoon een ambitieus menneke)

Zo, genoeg gezever. Ik moest het gewoon even kwijt. De adrenaline zit nog in mijn lijf he. We waren zo dichtbij… En de start was ook zo hoopvol… Sarah vloog in korte tijd twee keer door de verdediging heen en prikte de bal ook twee keer achter de keeper. 0-2 voor. Zou het dan toch? DIOS schakelde echter meteen een tandje bij. Het waren sterke meiden, conditioneel beter en ook scherper in de passing. Onze voorspong verdween als sneeuw voor de zon.

Maar de vaste AZ-supporters onder de lezers weten dat een voorspong niks zegt. Die kan snel worden weggegeven. Ik bleef dus maar hopen op zo’n scenario. Maar DIOS had de zaken gewoon net wat beter op orde.  Al slaagden ze er ook niet in om een groot gat te slaan. En gezien hun ongelooflijke aantal treffers gedurende de competitie hebben we  een topprestatie geleverd.  Ze hebben daar van die snelle glasaaltjes die constant voor ons doel opdoken. Die visjes werden vaak keurig afgestopt, maar kregen nog iets vaker vrij baan. De verleiding blijkt bij ons soms nog net iets te groot om allemaal iets te ver naar voren te gaan en de tegenstander uit het ook te verliezen. Al moet gezegd dat Nica nog vaak de angel uit een counter haalde. 

elkftal.jpg

Halverwege de wedstrijd stond het 4-3. De spanning droop van de wedstijd af. Ouders werden door de scheidsrechter gemaand achter het hek te staan (‘anders staak ik de wedstrijd hoor’) en alle wissels moesten trainingsjassen aan ('anders denken we dat je een spelende speler bent'). Lena haalde nog veel schoten uit het doel. Maar toch zag je bij iedereen heel langzaam het kaarsje doven. Zowel conditioneel (aandachtspuntje) als qua geloof. Sarah maakte iedere keer wel de aansluitingstreffer, maar we konden er nooit ‘ overheen’. Ook Anne probeerde met enkele mooie passjes aanvallen op te zetten, maar ze hadden zoveel power achterin dat de bal in no time weer richting KFC-doel vloog. Onze voorhoede werd als het ware 'kaltgestellt'. Yasmine draait normaal iedere verdediger dol, nu liep ze te vaak tegen een muur op. Of waren de aanspeelpunten zoek.

Met de 6-5 is DIOS kampioen geworden, maar we hebben echt vol trots gekeken. Vanuit voetbaltechnisch oogpunt was het ook een erg leerzame partij.

 ‘Ja, leuk jeroen maar daar kopen we geen beker voor’.

‘ Jawel, bij Sport2000 in Zaandam’

‘Gaan we leuk doen? We zijn geen kampioen. Dat is erg’

‘ Erg? Dat is de oorlog in de Oekraïne’ (maar die zin slik ik in gezien de bedroefde gezichten)

Meiden, jullie bleven echt vechten tot de laatste snik. Ondanks de opkomende hitte hebben jullie alles gegeven. Het was een echte kampioenswedstrijd die helaas verloren werd. De mooie taart van  ‘ Lizette moeder Yasmine’  – tja, zo staat ze in mijn app – was meer dan verdiend. Jullie zijn onze kampioenen!!!

taart.JPG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!