Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Van achter, naar midden, naar voor....scoren en door

KFC MO11-1

10 - 3

IJmuiden vv. MO11-2

Competitie

3e klasse (4e fase) 02

Datum

14 mei 2022 10:00

Accommodatie

Sportpark De Koog
Wezelstraat 9
1541LZ
KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6212434

Tweede staan en eerste worden. Dat wordt de grootste uitdaging van deze competitie. Veel hangt af van de slotwedstrijd tegen koploper DIOS. Maar de andere potjes moeten natuurlijk ook gewonnen worden. Zoals vandaag tegen IJmuiden. Maar onder onze meiden geen stress. De lange KFC-mouwen werden opgestroopt en de tegenstander opgerold; 10-3. Vooral door mooi combinatiespel. Zo, en dan nu de langere versie…

De voortekenen waren rommelig. Coach Maaike ziek (beterschap!), scheids Dries kon ook niet, Lena niet, Stacey ook niet lekker… De eerste appjes vlogen dus al vroeg in de app-groep. Wie kon wat doen? Verslaggever Jeroen zag zijn kans schoon om eindelijk eens voor coach te spelen. Thuis luistert er namelijk nooit iemand. En Joshlyn? (zus van Yasmine). Nog bijkomend van een zware avond werd  ze door haar voetbalmoeder aangewezen als ‘ vrijwillige’ scheids. Maar we maakten ons geen illusies. De meiden gaven zelf al aan waar ze wilden staan (‘pap, pak even een papier, dan schrijven we even de opstelling op’) en wanneer gefloten moest worden.

Goed, de wedstrijd dan. Het had al na 30 seconden 1-0 moeten staan. Sarah stormde alleen op doel af. Dat is normaal een zekere treffer, maar nu dus niet. Maar laten we eerlijk zijn; het niet tussen de palen schieten was eigenlijk een nog grotere prestatie. Helaas was de counter van IJmuiden dodelijk. Meteen 0-1 en hun coach voorzag een hele spannende wedstijd. Hij brulde zijn vrouwen naar voren. Maar toe… In het kader van ‘ hoe boor je illusies de grond in’ ramde Sarah er in korte tijd drie in het net. Coach droop af als boer Rob bij Boer zoekt Vrouw. Dat vind ik trouwens een sneu boertje, maar dit terzijde.

Wat vandaag vooral opviel, waren onze combinaties. Doordat de meiden redelijk goed om hun plek blijven staan – er is nog steeds ruimte voor verbetering – werd de bal mooi overgespeeld. Dat is zo ontzettend gaaf om te zien. Een jaar geleden liep alles op de kluit, maar nu is het echt veel meer van achter, naar midden, naar voor.

En nu ik het toch over ‘ achter’ heb. Havila, Nica, Virgynia waren echte rotsen in de branding. Als je de wimpers zou sluiten zag je Jaap Stam, Rinus Israel en Virgil van Dijk. Oké, deze spelers speelden in verschillende decennia, maar het gaat om het idee. Het principe ‘ no mercy’. Een powerfull tegengeluid in een tijd van softe songfestivalellende. U gaat toch ook niet kijken vanavond? Al vind ik De Diepte van S10 wel mooi. Als vervangende coach houd ik namelijk van De Diepte. We hebben de hele wedstijd niets anders gedaan dan diepte zoeken.

Waar was ik? Oja, we staan 3-1 voor. Daarna raakte ik een beetje kwijt wie op welk moment scoorde. Volgens mij nummer 4 van de voet van Yasmine? Yasmine tikte er in totaal vier binnen en Sarah 5. Dat maakt 9, hoor ik u denken. Dat klopt. Er kwam ook nog een eigen doelpunt bij. Een best mooi ‘ tikkie terug’. Vol langs de eigen keeper.

Ook Anne had een mooie kans. Een lange rush bracht haar vlak voor de keeper. Keeper was helaas bij de pinken – dat is een koe maar ook een geval van scherpte - en Anne vergat een hoek uit te zoeken. Jammer, want haar opa en oma keken vol verwachting toe. Gelukkig zagen ze hun kleinkind wel enkele mooie passjes geven. Ook Puck zette meermalen de spits vrij voor het doel. 

En zo kan ik de overige speelsters eigenlijk ook wel noemen. En laat ik dat eens lekker doen ook. Dit was namelijk een echte teamprestatie. Bovendien: wie houdt me tegen? Papier luistert wel naar pappie. Rosanne en Day deden het ook prima op doel (en veld) en  Julia speelde vol power. Ze blokte meermaals haar tegenstander en haalde de angel uit vele aanvallen.

kfcijmuiden.jpg

De 10-3 doet vermoeden dat IJmuiden niet zo’n sterke tegenstander was. Maar dat was toch niet helemaal waar. Er zaten zeker een paar talenten in het team. Alleen – en dat zijn de woorden van hun eigen coach – hadden ze vandaag niet zoveel zin. En het overspelen lukte hen ook niet echt.

Enfin, even vooruit kijken. DIOS dus. Dat wordt nog een harde noot om te kraken. Maar zoals we vandaag speelden, geloof ik in een goede afloop. Houd lol, pak punten en dan het kampioenschap. Doe het niet alleen voor jezelf. Denk ook ons, de harde kern. Die jullie op tijd het bed uithalen, jullie aanmoedigen, aansporen en daarna zelf aan het zuurstof gaan.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!