Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Knallend het jaar uit!

WSV 1930 MO11-1

2 - 5

KFC MO11-1

Competitie

2e klasse (2e fase) 03

Datum

11 december 2021 8:30

Scheidsrechter

S. Loderus

Accommodatie

Sportpark WSV'30
De Middenlijn 1
1531LZ
WORMER
tel. 075-6423004

Lezen we dit goed? Gewonnen? Zeker wel! De stijgende lijn van de afgelopen weken kwam zaterdag tot uiting in een klinkende overwinning. Maar ging het allemaal van een leien dakje? U leest het nu…

Wie morgen stond, heeft….het koud! Koning Winter had al wat frontsoldaten vooruit gestuurd. Met drie graden op de thermometer stonden wij – als aanmoedigende ouders – met een meegenomen  bakje koffie te kleumen langs de zijlijn. De meiden zelf leken minder moeite te hebben met de kou. Goede kleding aan en gas op de lollie.

WSV’30 was een gelijkwaardige tegenstander. Ze hadden ook nul punten op de teller. Maar (niet) behaalde punten zijn geen garantie voor de toekomst. Maaike en Ilse hadden het eerste kwart het team goed neergezet. Het trio Havila, Nica en Virgynia hielden de deur achterin keurig dicht. Het middenveld hield ook goed positie en voorin konden Yasmine en Puck vrij hun gang gaan. Het leverde snel een 0-1 op (Yasmine).  Het wachten was op de 0-2 en 0-3, maar de paal en Puck bleken hele goede vrienden. Nog steeds geen meisje overboord, want het overwicht was groot.

In de tweede helft werd het bij KFC achterin wat wiebelig. WSV’30 rook haar kans. En zie daar, de eerste mogelijkheid betekende ook meteen 1-1. Balen. En ook best wel onnodig. Gelukkig duurde de treursessie niet al te lang. Op aangeven van Puck – meen ik – scoorde Yasmine – 1-2.

Maar afmaken is niet het unique selling point van onze meiden. Het aantal kansen was niet op 1 hand te tellen, nee….daar hadden we alle handen van het publiek voor nodig gehad. Zelfs toen vier meiden alleen op het wsv-doel afstormden, werd niet gescoord. En u raadt al wat er dan wel plaatsvindt… Precies, de gelijkmaker.

Het laatste kwart begon KFC eindelijk in te zien dat de overwinning binnen handbereik lag. Iedereen schakelde een tandje bij. Rosanne zat heerlijk in de wedstrijd. Ze gaf een paar mooie passes en leverde zelfs een afstandsschot af, dat maar net naast ging. Ook Anne stormde meermalen langs de zijlijn op. Vrouwtje uitspelen en bam…. Helaas twee keer paal en een schot op de keeper. Juffie Punter deed haar naam eer aan – ik heb goedkeuring van Sarah om zo te noemen in dit verslag. Ze punterde over en naast. Maar ze speelde met veel inzet! Ook gaf ze - op aangeven van Stacey- ook een prachtige pass op Yasmine. 2-3! Een onvervalste hattrick!

Bij WSV was de pijp wel leeg. Logisch want de meisjes waren 9 en 10. Maar goed, ook wel eens leuk als wij een wedstrijd op conditie winnen. Lena soleerde nog vanaf de linkerkant naar 2-4 en Yasmine sloot het bal af met 2-5.

Meiden euforisch, toeschouwers euforisch. Wat een mooie afsluiting van het jaar. Nu de winterstop en daarna deze lijn voortzetten.

Goede punten:

  • Veel meiden lieten een goed niveau zien. Druk zetten op de bal en snel afspelen
  • Keurige aanvallen via de zijkanten

Aandachtspunten:

  • Aansluiten bij aanvallen (en terug bij verdediging)
  • Gericht schieten op de juiste manier 😊
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!