Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

COMP (zaterdag 5 sept 2021): RKAV Volendam O14-01 - KFC O14-1 2-5 

Volendam (rkav) JO14-1

2 - 5

KFC JO14-1

Competitie

Divisie 3 A

Datum

4 september 2021 12:00

Scheidsrechter

P.W.T. Fokker

Accommodatie

Sportpark Volendam
Julianaweg 3 A
1131CX
VOLENDAM
tel. 0299-364164


Waar eindigde mijn woorden afgelopen vrijdag week. Na jaren daar niet gewonnen te hebben lijkt het mij dat het tijd wordt dit nu maar een te veranderen. 


We komen daar zo op terug. KFC heeft veel steun aan vrijwilligers. Tako deed van de week al een oproep. Je moet altijd klein beginnen met dit soort dingen. BInnen de O14-1 is dit al prima voor elkaar. Grensrechters staan vrijwillig op (zelf in de Volendamse heksenketel), Sommige vaders zijn assistent in opleiding (denk aan het dragen van het grote bord), andere halen spontaan bier als we iets te vieren hebben, zaterdagmorgen vroeg worden de juiste trainingspakken nog snel opgehaald. Hoe fijn is het dat dit met z’n allen gewoon gedaan wordt. 


Nu we het hebben over de pakken. Heren sponsoren wat zien de mannen er goed uit. Genoeg randzaken. Terug naar het voetbal. 


Hoe ga je winnen in Volendam. Coach Axel had een prima plan uitgestippeld. Warming up van de 15 man zag er goed uit en even voor 11 uur tikte El Sierd in de groepsapp ..en begonnen. Begonnen was KFC zeker. Wat een machtsvertoon. Opbouw van achteruit via Wesli en Danilo. Dominant voetbal wat veel kansen opleverde maar nog geen doelpunt. De wel om bekende voetbalwetten staken de kop weer eens en ja hoor een vrije trap vanaf 25 meter door een boomlange speler was onhoudbaar voor Wesli. Nog geen twee minuten later kregen een corner op recht die Jens deed indraaien met links. Beetje hulp van de wind en een hoop spelers rond doellijn. Doelpunt hoorde we maar wie scoorde was voor ons een raadsel. Volgens Jens was deze al vanuit de corner over de lijn. Maakt allemaal niet uit het was weer 1-1. 

KFC ging vrolijk verder. 4 minuten later weer de bekende corner van Jens op recht die Rafael prima deed inkopen. KFC was zeker nog niet klaar voor de rust. Drie minuten verder was het een prachtig doelpunt van Danilo na een even mooie bal van Rafael. Wat een genot om hier naar te kijken. Om het nog mooier te maken was er de 1-4 door Tyrese na een pass van Jens. Ik heb het al eerder geschreven. Tyrese gaat er nog veel maken dit jaar. 


Dan volgt altijd weer de rust. Voor ons ouders tijd voor napraten, koffie, en een vette hap. Ook met een broodje kroket in de hand kan je prima vlaggen toch Chris !


Volendam deed het zeker anders de tweede helft. KFC kwam niet lekker in het spel en ja dan gebeurd het….fouten maken en de 2-4 kwam ook. Geen paniek langzaam kreeg Axel het spel weer onder controle met wat vers bloed vanaf de bank. Ja daar was de 2-5….oeps afgekeurd wegens buitenspel. Mooi was het doelpunt zeker. 


KFC liet hierna weer zien wie heer en meester was op het veld. Vrije trap van Mink die eerste naar Micha ging maar daarna voor de voeten van Rijck kwam. Die liet zien dat je je de trigger moet overhalen. 


De 2-5 overwinning was een feit. Compliment voor de meer dan uitstekende KNVB scheids en onze eigen top vlaggers. 


Axel benoemde Jens na de wedstrijd tot man of the match. Als vader van is dit altijd moeilijk om op te schrijven. Ik ben vooral trots op de teamprestatie. Jullie zijn een echt team geworden in korte tijd die heel veel voor elkaar over hebben. 


De agenda voor de week is trainen en woensdag oefenen tegen Purmerend. Zaterdag wacht ons het gevreesde Purmersteijn. Voor de zomer hebben ze ons weggespeeld. Ik weet zeker dat met het spel van de afgelopen weken we Purmersteijn het zeker moeilijk kunnen maken. 


Fijne avond 

El Sierd

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!