Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Comp: KFC O14-1 - Purmersteijn O14-1 1-1

KFC JO14-1

1 - 1

Purmersteijn JO14-1

Competitie

Divisie 3 A

Datum

11 september 2021 11:45

Scheidsrechter

R.W.H. Meulman

Accommodatie

Sportpark De Koog
Wezelstraat 9
1541LZ
KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6212434

Gisterochtend toch wel met een beetje lood in de benen naar ons sportpark. In de herinnering de vernedering voor de vakantie in een oefenpot tegen Purmersteijn. Volgens mij waren het dubbele cijfers. Dan hoor je ook nog dat naast Micha ook Tyrese geblesseerd is. Coach Axel had Tygo geleend van de O13-1 voor een brede bank. 


De statistieken gaven voor beide ploegen winst vorige week. Mooie pot om te kijken waar we weer staan. Afgelopen woensdag nog een leerzame oefenwedstrijd gespeeld tegen de Koninklijke HFC O14-1 (spelend een divisie hoger). Het was zeker niet een goede wedstrijd van KFC maar een 1-2 verlies was zeker niet onaardig. Met name de tweede helft bood een boel strijd. 


11.45 zou de aftrap zijn. Echter de O8 was nog lekker aan het ballen en duurde het nog 20 min voordat de bal ging rollen. Het eerste kwartier was Purmersteijn wel de sterkere ploeg maar echt in gevaar kwamen we niet. Noa stond uitstekend te verdedigen. Iets was hij afgelopen woensdag ook al heel goed deed !


Deze uitspraak van nummer 14 kwam weer eens bovendrijven:

Voetbal is een spel van fouten, de ploeg die de minste maakt is de beste. 


Een foutje achterin werd genadeloos afgestraft. Helaas het nadeel van een verdediger. Een foutje heeft vaak direct gevolgen. Toch merkte El Sierd dat de koppies niet gingen hangen. KFC probeerde echt wel te voetballen met opbouw van achteruit. De rust werd bereikt met een 0-1 achterstand. 


Na exact 15 minuten pauze liet de uitstekend fluitende scheidsrechter de bal weer rollen. KFC op jacht naar de gelijkmaker en Purmersteijn op zoek naar de genadeklap. KFC was heel dicht uit een corner die Mink er net niet zijn hoofd achter kreeg. Een echte oeeee van het publiek was dit. 

Aan andere kant gebeurde iets unieks. Nee niet het natrappen van de speler van Purmersteijn...dat zie we wel vaker maar hij kreeg ook meteen de rode kaart. Bam dit bood kansen voor ons. 5 minuten later schoot Mink op doel en de bal werd van richting veranderd door een speler van Purmersteijn. Heerlijk 1-1. En nu doorpakken….KFC ging heel goed door kansjes waren er maar de winst lukte niet. Nog twee gele kaarten voor Purmersteijn waarbij de tackle van achter op Tygo ook best rood had mogen zijn, liet wel zien dat de tegenpartij geïrriteerd. Denk zomaar dat ze dachten die pakken we vandaag wel even met grote cijfers. Aan het eind was de fut er bij KFC wel aardig uit en Purmersteijn probeerde met alle energie het nog te breken maar keeper Wesli stond net als de rest van het team zijn mannetje. 


Einduitslag 1-1. Denk zelf een terecht uitslag maar het had er echt ingezeten. Dit is weer een leerproces. Van deze pot is weer een boel opgestoken. Na twee competitiewedstrijden staan we gewoon gedeeld eerste. 


Aankomende zaterdag spelen we thuis tegen de nummer 3. Mooi moment om onze positie te versterken. We spelen thuis dus de oproep is veel publiek en na de wedstrijd met z’n allen proosten op 3 punten en mooi voetbal !


Salut Él Sierd. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!