Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

BEKER: KFC O14-1 - ADO ‘20 O14-1 0-1 (OEII)

KFC JO14-1

0 - 1

ADO '20 JO14-1

Competitie

Zwaluwen Jeugd Beker O14 1e ronde Groep 1 16

Datum

23 oktober 2021 12:00

Scheidsrechter

V. Bijpost

Accommodatie

Sportpark De Koog
Wezelstraat 9
1541LZ
KOOG AAN DE ZAAN
tel. 075-6212434

BEKER: KFC O14-1 - ADO ‘20 O14-1 0-1 (OEII)


Ja jullie lezen het goed een 0-1 nederlaag voor de O14-1. De afgelopen weken is El Sierd wat rustig geweest. Ik had wat teksten staan maar vond ze zelf niet publiceerbaar. Ook een verslaggever is wel eens niet scherp. 


Wat is er aan de hand met de 14-1….we verloren bij AFC ‘34. Dan denk je dit is een incident. Toch was dit een voorbode. Spelers niet fit, uit vorm, ziek of noem maar op. De twee wedstrijden die volgden ging het helemaal mis. 


Thuis tegen Always Forward 0-4 verlies..Jeetje wat had ik de pest in mijn lijf. Opstaan met het idee om de jongens drie punten te zien halen. Dus niet je komt thuis van een koude kermis. 0 punten en volkomen terecht verloren met 0-4. Geen enkel moment in de wedstrijd zitten. 


Tuurlijk er waren excuses met 3 spelers die zo geblesseerd waren dat ze niet konden spelen maar inzet, strijd etc heb ik en alle toeschouwers niet gezien. 


Dan een week rust en hoop je dat alles weer op de rails staat. Helaas liep ook dit anders, weer een 0-4 nederlaag tegen Foresters. Door allerlei oorzaken zaten we dun in de spelers. Toch was het tot de rust zeker niet slecht maar na de rust zakte het weg en verloren ze volkomen terecht. 


Dan de beker...spelen tegen een ploeg die een klasse lager speelt. Alle jongens weer terug en fit. Mooi basis om de negatieve spiraal te doorbreken.  Een coach van de tegenstander de een 8-0 nederlaag met angst en beven tegemoet zag. 


KFC domineerde de eerste helft met veel balbezit maar weinig kansen. Tot aan de 16 gevaarlijk daarna gebeurde er niks. Tempo lag veel te laag. Aanpassing aan de mindere tegenstander is dodelijk. Rust 0-0. Dan heb je het gevoel dat het allemaal wel goed komt. 


Tweede helft zelfde lage tempo, zeer veel balverlies, elke keer weer een extra mannetje voorbij willen en vastlopen, miscommunicatie tussen keeper en verdediging en noem nog zoveel dingen op. Je kan zoveel situaties bedenken die voor verbetering vatbaar waren. Waarom niet gewoon simpel doen ??

En dan gebeurd er wat je verwacht. Je geeft een terechte penalty weg en 0-1 staat het.  De overtreding was echt niet nodig. 

Een collectief falen noemen we dit. Denk dat het team eens moet nadenken over het woord team. Ga het met z’n allen doen. Speel simpel. Denk aan DEM en Kon HFC thuis of Volendam uit. Topvoetbal zagen we toen. Purmersteijn thuis...echt gevochten, dus dat kunnen jullie weldegelijk. 

El Sierd is van mening dat jullie allemaal goed kunnen voetballen vergeet dat niet. Op training lukt alles dus de volgende stap is de vertaling naar de komende wedstrijd. Gelukkig kan Axel deze week met een fitte selectie aan de bak en toewerken naar Always Forward thuis.


Winnen of verliezen ligt dicht bij elkaar. Ik blijf positief en zie komende weekend gewoon weer een wervelende O14-1. Winnen bij Always zal de boost moeten worden !!!

De enige weg is de weg omhoog vanaf nu !


Salut El Sierd

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!