Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

COMP: KFC 013-1 - DEM 013-1 2-1 (3 PUNTEN !!)

KFC JO13-1

2 - 1

DEM (RKVV) JO13-1

Competitie

Divisie 2 B

Datum

26 september 2020 10:15

Accommodatie

Sportpark De Koog
Wezelstraat 9
1541 LZ
Koog Aan De Zaan
tel. 075-6212434

Laten we ze een lesje leren….woorden die ik vorige week schreef. Dit schreef ik niet zomaar. De onterechte verliespartij ligt inmiddels achter ons. Een rustige trainingsweek en geen oefenpot ging er voor zorgen dat het allemaal goed stond. 

 

Jeetje wat een geluk weer. Echt prachtig herfstweer vandaag. Sierd stond al redelijk vroeg op ons sportpark om te kijken naar de O13-2. Leuk om te zien dat de 13-1 hier ook aanwezig. We zijn tenslotte een mooie leergierige en talentvolle selectie. De 13-2 won met 1-0. Een kleine overwinning maar dik verdient in ieder geval. 

 

Toen was het de beurt aan de mannen van Niels. Tijdens de warming up hoorde Sierd dat het best wat pittiger mocht. Niels keek wat zorgelijk. Nou dit blik werd nog zorgelijker toen de scheidsrechter met wat vragen kwam over speler die hij niet in het wedstrijdformulier kon zien. Hebben wij iets me scheidsrechters of zo. Uiteraard had goede man gelijk en moeten wij kunnen aantonen dat dit de spelers van de 13-1 zijn. Na wat heen en weer geren, ouders opgetrommeld, pasjes boven water etc etc kwam het allemaal goed en mochten de 6 onbekende spelers toch aftrappen. De zweetdruppels stonden op Niels zijn voorhoofd. 

 

De vraag was hadden de spelers dit meegekregen en stonden koppies goed. Op het laatste kan ik volmondig JA zeggen. Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat KFC hier voor de volle 3 punten ging. Na diverse kansen was het in de 7de minuut raak. Mink maakte de 1-0 na een voorzet van Onne. Iedereen voelde aan dat hier een basis lag voor grotere uitslag.  Toch bleef dit de stand tot de rust, Gemiste kan mannen. Hier was echt ruimte voor zeker 3 doelpunten. Jullie mogen zoals coach Niels het verwoordde wat meer gif in de 16 meter brengen. 

 

De tweede helft gaf een gelijk beeld. KFC was de ploeg die dominant en goed speelde. In de 40ste minuut was het een corner van Raf die ingekopt werd door spits Jayden. Dit moest toch de bevrijding zijn aangezien we voor de 2-0 alweer veel kansen er niet in kregen. 5 minuten voor tijd kwam dan zelfs de 2-1. Dit was dan ook de enige kans die DEM kreeg tot op dat moment. Nog even billen bij elkaar en uitspelen die pot. Nou dat deden de mannen gelukkig wel en de eerste 3 punten waren een feit. 

 

Wat waren de tops vandaag:

  • Veldspel ziet er erg goed uit
  • De verdediging communiceert heel goed en neemt taken goed over
  • Spitsen worden meer en meer aanspeelbaar
  • 60 minuten vrijwel niet in de problemen komen. 
  • Grens Chris

 

Als we dan echt een kritische kanttekening moeten maken dan herhaalt Sierd de woorden van Niels. Er moet veel meer gif in de 16 komen. Zoveel mooie corners, aanvallen dat je gewoon meer moet scoren zodat je de wedstrijd rustig kan uitspelen. 

 

We hebben het even over de scheidsrechter gehad. Laat ik duidelijk zijn. Deze man floot meer dan uitstekend. Liet doorspelen waar het kan en floot foutloos. 

 

Deze week een pittige oefenpot bij AFC ‘34 en zaterdag op pad naar Roda ‘23. Deze ploeg heeft nu twee keer verloren. Lijkt mij een mooie basis om de weg omhoog verder door te trekken. Heb er nu al zin in !!

 

Fijn weekend El Sierd

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!