Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

COMP: KFC O11-1 - Onze Gezellen O11-1 5-2

KFC JO11-1

5 - 2

Onze Gezellen JO11-1

9'
20'
31'
... (schot)
32'
48'
56'
... (lob)

Competitie

Hoofdklasse E

Datum

9 februari 2019 11:00

Scheidsrechter

Rinze Vonk

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Midden in de winter mogen we aantreden op ons eigen sportpark tegen Onze Gezellen. Ik schrijf winter. Strak blauwe lucht zon maar een wind..niet normaal. Zeker kracht 7 maar de windstoten waren superhard. Wat voor tactiek moet je daarop loslaten. El Sierd weet het wel maar coach Niels had het helemaal voor elkaar. Eerst even een bespreking in de kantine en daarna warming up.

De terreinmannen van ons team regelden even alle doelen op het veld en een poging om te pionnen te plaatsen. Deze hadden gezien de storm geen lang leven en vlogen alle kanten op. Hoe zouden de lichtgewichten van KFC het doen tegen de grotere jongens van Onze Gezellen. Onder leiding van Rinze begon de wedstrijd voor KFC met storm wind mee. Je zou zeggen, veel scoren en dan maar zien in de tweede helft. El Sierd vond de eerste helft bol staan van fouten. Passes kwamen niet aan, tekort, te lang, in de voeten van de tegenstander. Nee het was het niet echt. Toch sloten we helft 1 af met een 2-0 voorsprong. Jazeker meer dan terecht. Twee goede doelpunten. Doelpunt  1 was een prima corner van Danilo die Mink prima kon inkoppen. De 2-0 van Jayden was gewoon ook een prima doelpunt. Verder nog wel wat kansen die er net niet ingingen of op de lat kwam. De 7de colonne langs de lijn was nog niet gerust.

De tweede helft wind tegen. Hoe zouden de mannen dit gaan oppakken. Coach Niels stond meteen met samengeknepen billen. Onze Gezellen had meteen een plan en dit leek te slagen. Sterker nog de 2-1 was heel snel gemaakt. Zucht dacht El Sierd. Wat gaat er met de bekende snel hangende kopjes gebeuren. Nou heel simpel. KFC stond op, ging eindelijk voetballen en begon met opbouwen. het duurde niet lang (lees 1 minuut) of Rafael scoorde prima de 3-1 op uitstekend aangeven van Pieter. Hoe fijn was dit voor Raf aangezien het vorige week maar niet lukte. Je ziet het. Doorgaan en vertrouwen hebben. Adam die inmiddels in de gelederen was gekomen stoomde links voor prima op en maakte een prachtige solo die hij zeer goed tussen de touwen deed belanden. De eerste voor Adam is een feit. Ik weet zeker dat hij dit vaker gaat doen. Was een marge van 3 nu genoeg ? Onze gezellen bleef toch ook de aanval zoeken maar Django stond weer als de Zwarte Panter te keepen. Toch gebeurde het toen..een bal gevangen door de wind vloog zo over Django. Doelpuntenmaker,,,de wind denk ik zomaar. Hier kon je werkelijk niks aan doen. Marge 2 moest toch genoeg zijn. KFC ging eindelijk ook gewoon knokken. Laat we duidelijk zijn met dit waar was mooi voetbal bijna onmogelijk. De verdedigers deden uitstekend werk achterin. We noemen deze kanjers even bij naam: Tom, Noah, Jesse en Jens.

KFC bleef voor de doelpunten gaan. Een prachtige crosspass van Jens op Danilo deed de 5-2 op de borden verschijnen.

Nummer zes wilde de jongens nog wel maar de uitstekend leidende Rinze besloot de wedstrijd te beëindigen...de tijd zat er gewoon op.

Sierd was erg tevreden over de tweede helft vooral. Iedereen heeft gewerkt en geknokt en ondanks de wind hebben we mooie aanvallen doelpunten gezien.

Een compliment voor het hele team. Twee gespeeld, 6 punten, 11 doelpunten voor en 2 tegen. Ik denk dat er meer in zit. Nu hebben we een een soort winterstop...wie bedenkt dit. 3 weken geen competitie. Coach Niels zal vast nog wel een mooie oefenpot uit de hoge hoed toveren.

Eerst volgende date is 8 maart voor de Deen Cup in het Stadion van FC Volendam stadion en de dag erna spelen we werkelijk thuis tegen Volendam. Laten we er een mooie tijd van maken. Serieus trainen dan komt het zeer zeker goed met dit team. El Sierd is fan van jullie !!!!

Salut El Sierd

 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!