COMP: KFC 011-1 - VOLENDAM 011-3 4-3 - KFC1910

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

COMP: KFC 011-1 - VOLENDAM 011-3 4-3

KFC JO11-1

4 - 3

Volendam (rkav) JO11-3

20'
Mink van der Wal (vrije trap)
30'
32'
33'
... (schot)
55'
... (schot)
59'
... (schot)

Competitie

Hoofdklasse E

Datum

9 maart 2019 9:45

Scheidsrechter

Rinze Vonk

Accommodatie

Onbekend

We schrijven een maand verder. Zolang geleden was de laatste competitiewedstrijd. Sierd snapt de KNVB eigenlijk helemaal niet. Je start een competitie maar een maand ligt het stil. Best raar. Zit Sierd stil ? nee hoor. Zit de O11-1 stil ? tuurlijk niet. Trainen blijven we gewoon doen en gelukkig ook oefenen en een toernooi. Nog even kort de oefenwedstrijden. Zeker leerzaam aangezien er jongens op vakantie waren. Coach Niels kon jongens van de 11-2 testen hoe ze zich staande hielden en hij kon experimenteren met spelers op verschillende plekken. Uitslagen zijn dan niet belangrijk (twee verliespartijen in Utrecht), maar gelukkig een heerlijke winst in en tegen Volendam.  Altijd lekker in het hol van de leeuw. Vorig weekend waren we de hele dag in Amsterdam. Een sterk bezet O11 toernooi met als hoofdprijs Parijs. De 7de colonne waande zich al in de TGV naar Parijs. Het toernooi kende over zijn geheel geen sterk spel maar 2de in de poule bracht ons wel bij de eerste 12. Na verlies hierna (nergens voor nodig) werden we uiteindelijk 13de. Niet goed niet slecht maar hoger had met een beetje geluk best gekund. De scheids had die dag besloten om vooral niet voor KFC te fluiten. Django was te eerlijk (nee hoor gewoon prima man) en Jens zijn theater voor een doelpunt wat geen doelpunt was, was in ieder geval hilarisch. Sierd en de colonne hebben zich in ieder geval vermaakt.

Om de periode te vervolmaken gingen we nog even tussendoor op vrijdagavond 8 maart een wedstrijd voor de DEEN cup spelen in het stade de la Volendam. Voor Jens en Danilo een beetje thuiskomen. Afgelopen week derde stage gehad. Nu afwachten maar volgende week vrijdag 15 maart weten we meer ! Ilpendam, matige tegenstander. Houdt KFC hiervan...eh nee dus. Oké 5-0 winst is leuk maar het spel was een soort slow motion voetbal. Er bestaat walking football voor 60 plussers. Daar leek het een beetje op. Maar ja wat maken we ons druk.  De topsamenvatting op de film laat best mooie dingen zien. Volgende ronde kwartfinale. Knallen met die ballen en op naar de finale (12 april). Zet deze datum maar alvast in de agenda. KFC zal zich laten horen op de tribune. 

Terug naar de realiteit. KFC nummer 2 tegen Volendam de nummer 1 op de stand maar wij maar 1 punt minder en 1 wedstrijd minder. Winnen is koploper zijn..das logisch. Kwestie van 1 keer meer scoren dan de tegenstander.  

Veld B1 was ons thuisdomein vandaag. Condities: kunstgras, droog, harde wind dwars over het veld. Tsja tijd voor lente. KFC speelde de eerste helft uitstekend. Toch was het pas na 10 minuten 1-0 door een treffer van Danilo na een pass Pieter (de jarige man vandaag). de 2-0 en 3-0 van Mink voor de rust gaf bij de toegestroomde supporters een gerust gevoel. Wat doe je dan als ouders...koffie drinken in de kantine. Niet wetende dat de altijd uitstekend fluitende Rinze een korte pauze nam en wij zodoende de kopbal voor de 4-0 van Raf na een corner van Jayden niet hebben gezien.  Zou het een walkover worden ? Sierd dacht van wel maar de wind besloot flink toe te nemen en Volendam kon hier nu met wind mee uitstekend gebruik van maken. De 4-1 en 4-2 volgde. Met zelfs in de laatste minuut een 4-3. Gelukkig was de tijd om en hielden we drie punten in Koog. Jeetje wat waren dit twee verschillende helften. Is dit dan alleen de wind. Nee dat is te makkelijk. Slordig voetbal, te veel alleen willen doen, hoge ballen met veel wind werkt niet. Aan de andere kant we hadden de kansen binnen een paar minuten op 5-1 en 6-1. Als die er dan niet ingaan maak je het jezelf ook wel lastig.

Gelukkig leer je hier weer een hoop van. Vertrouwen voor komende week is er zeker. Op naar Ijburg de nummer 10 van de ranglijst.

Sierd groet u Salut

 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!