Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

COMP: KFC 011-1 - Fortius 011-1 10-0 (KAMPIOENEN !!!)

KFC JO11-1

10 - 0

JOGA Fortius asv JO11-1

60'
... (e.d.)

Competitie

Hoofdklasse E

Datum

18 mei 2019 10:00

Scheidsrechter

Rinze Vonk

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Half Nederland roept vandaag is de dag van het Eurovisie Songfestival. Wij van KFC O11-1 denken hier heel anders over. Dit is de dag van het kampioenschap. Oké de buit is nog niet binnen maar het moet wel heel gek lopen wil dit sublieme elftal dit niet op magistrale wijze afronden.

Sierd was er vroeg voor van huis (lees weekendbestemming op de Veluwe) gegaan. Aankomend op ons sportpark voelde je al een kampioen sfeer. Iedereen die ik sprak, sprak over het kampioenschap van de O11-1. Je bent natuurlijk een team wat in beeld staat. Als Deen Cup jee een bepaalde naamsbekendheid gekregen.

Niels verzamelde met de jongens op 9 uur voor een klassieke wedstrijdvoorbereiding. De ouders/vrienden en bekenden stroomden langzaam het sportpark binnen. Veld B1 (ons huisveld) was het domein van de kraker vandaag. Volgens de stand mocht dit geen enkel probleem opleveren. Plek 1 tegen 7. Winnen is Kampioen, gelijk is pas volgende week kampioen.

Het beeld op veld 1 was prachtig. Zelfgemaakte vlaggen (super Tom, Mink en Danilo). De sfeer zat er goed in. De vraag bleef zou KFC goed met de druk om kunnen gaan.

We herinneren ons nog de wedstrijd van vorige week. 60 minuten lang aantrekkelijk voetbal oals wijlen Johan Cruijff ooit heeft gezegd “Winnen doe je met z’n allen” . Nou geloof me dat hebbben ze vorige week gedaan.

Vandaag was de start duidelijk wat minder. Misschien toch wat spanning bij de jongens. Sierd zag dat het goed kwam. KFC was zeker al meteen de betere in de wedstrijd maar het spel had nog niet het niveau van vorige week.  In minuut 5 brak Jens met een mooi afgerond schot de wedstrijd open. Zou dit dan toch weer een show gaan worden ? Een mislukte voorzet van Jens dwarrelde prachtig het doel in en 2-0 stond op de borden. De menigte aan de kant was al in extase. Bij elk doelpunt knalde de muziek over de velden (Dank Tako).  De rust haalde KFC met een 4-0 voorsprong door twee mooie doelpunten van respectievelijk Rafael en Pieter. Ik kan wel zeggen dat de aanval die tot de 4-0 leide wel een wondermooie die was die van achteruit werd opgebouwd.

Na de rust was er even wat verslapping maar toen de het net weer werd gebold (5-0 Jayden, je bent spits of je bent het niet he) was KFC helemaal los.

6-0 (Danilo), 7-0 (Mink), 8-0 (Noah), 9-0 (Mink). Het mooie is dat aan elk doelpunt een prachtige aanval voorafgaat. Zo mooi om dit als supporter te zien. De vraag was liet de uitstekend fluitende scheids Rinze het nog toe om de 10-0 te maken. Jazeker. Fortius deed het gewoon zelf met een uitstekend eigen doelpunt.

Wat er toen gebeurde was sensationeel/ hilarisch/geweldig/super en onvergetelijk….feest/fakkels/champagne/vuurwerk/traditioneel de sloot in waarbij de snoekduik van Niels diepe indruk maakte. Zwart van de modder kwam Niels boven. Ik denk dat hij vandaag nog stinkt.  

Feestend onder de douche trokken de ouders/vrienden en overige supporters zich terug om er nog even een knalfeest in de kantine van te maken. Een erehaag is toch iets om echt trots op te zijn als speler. Op de achtergrond schalde We are the Champions. Daarna een woordje van Voorzitter Tako die de boos 1 voor 1 naar voren riep. Mooi om te zien dat iedereen super werd toegezongen. Jaja de supporters van de O11 hebben wel even laten zien hoe je dit moet aanpakken. Heerlijk aan de patat en AA maakte we er een mooie complete dag van !

Kampioen worden is iets speciaals. Sommige van ons hebben dit al meegemaakt in de F3 maar anderen kennen niet gewoonweg nog niet. Geef dit mooie moment een plaats om trots op te zijn.

Een mooi moment was ook nog daar waar jullie allemaal een hand en felicitatie kregen van KFC hoofdcoach Guillaume Groot waarbij El Sierd hem al vertelde dat dit zijn spelers voor de toekomst zijn.

Django, Jesse, Tom, Noah, Jens, Mink, Jayden, Pieter, Danilo, Adam, Rafael en niet te vergeten onze eigen Erik ten Hag, coach Niels bedankt voor dit mooie seizoen en wat nog gaat komen. Wij zullen op het Reiger Boys toernooi laten zien wat we kunnen en het seizoen mooi afsluiten. Sierd zal dit jaar nog een mooie jaaroverzicht in elkaar draaien !

Om het mijn held Johan Cruijff af te sluiten

“Wat heb je nou liever? Eén goed 11-tal of 11 goede 1-tallen?”

Logisch KFC O11-1 heeft een geweldig 11-tal.

salut El Sierd

 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!