Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

COMP: Hollandia O11-2 - KFC 011-1 1-8 (WOW !!!)

Hollandia JO11-2

1 - 8

KFC JO11-1

23'
30'
31'
Noah Poree (schot)
35'
45'
Jayden Spaander (intikker)
... (schot)
51'
52'
Assist: Noah Poree
Assist: Noah Poree

Competitie

Hoofdklasse E

Datum

13 april 2019 10:30

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Het weekend van 12 en 13 april 2019

El Sierd neemt dit woord niet vaak in de mond maar het WOW effect hebben wij dit weekend voorbij zien komen.

12 april 2019 gaat voor de spelers/trainers van KFC O11-1 en de ouders de geschiedenisboeken in en zal nog generaties worden doorverteld. Wetende dat er ook nog genoeg beeldmateriaal voorhanden is komt het visuele ook goed.

KFC O11-1 deed dit jaar mee aan De Deen Cup. Een prestigieus toernooi voor O11 teams uit Noord-Holland met wedstrijden in het stadion van FC Volendam. Deze vrijdag was het zover. De laatste vier overgebleven ploegen moeten gaan strijden voor de prijzen. We noemen Purmersteijn, AFC ‘34, Odin ‘59 en ons eigen KFC. Deze vier ploegen hadden de halve finale bereikt in een veld van 32 ploegen. Als echte profs verscheen KFC met een spelersbus die de mannen ruimt op tijd bij het stadion van de FC.  Gespannen koppies stapten de bus uit. Vandaag zouden de mannen van de jongens worden gescheiden. De halve finale mochten we aantreden in ons eigen blauw/rode tenue. Dit was al een overwinning aangezien dit het mooiste tenue van Noord-Holland is. Startend met 3 penalty’s welke een beslissing geven bij een gelijke stand. KFC deed het perfect. 3-2 winst. Groot voordeel aan een gelijkspel zouden we dus genoeg hebben. Was dit een voorbode...Sierd stond heerlijk in de zon en wist dat het ging gebeuren.

De aftrap was nog niet genomen. Of Jens onderschepte een verkeerde bal Purmersteijn en ging 1 op 1 op de keeper af. Koelbloed stond de 1-0 de op de borden. Een paar minuten later was het Raf die vlijmscherp de 2-0 erin knalde. Je zou zeggen, kat in het bakkie….hmmm nee dus. KFC paste een tactiek toe (iov Niels) heren supporters inclusief Sierd die niet helemaal werkte. Purmersteijn bleef drukken veel van afstand schieten. Onze Django hield er ontzettende veel ballen uit maar de 2-1 en 2-2 viel. Nog steeds niks aan het handje maar verliezen mochten we niet. De hele verdediging vocht voor wat ze waard was olv de ijzersterk Noah. Dit mag wel gezegd worden. Het publiek zat op dat moment te schreeuwen om de boys naar eindstreep te slepen en dat lukte !!. Hier liet KFC zien dat de mannen waren opgestaan.

Kwartier rust omkleden naar Volendam tenue en dan aantreden tegen Odin ‘59. Een oude bekende voor ons met veel bekende spelers een een nederlaag ons achterhoofd. Tijd voor revanche..winst was de cup winnen en geëerd worden op het podium in de rust van Jong PSV - Volendam. Eigenlijk kunnen we over de finale kort zijn. De penalty’s verloren we dus simpel, kwestie van de wedstrijd winnen. Sierd zag zeer zeker kansen. KFC was over het hele spel gezien de betere ploeg. Een goed schot/voorzet van Danilo werd er hard door Jayden ingeknald. 1-0 was en bleek genoeg. Terugdenkend aan de wedstrijd heeft Sierd in zijn aantekeningen geen kansen gezien voor Odin. Ik heb nog nooit zo’n enthousiaste groep ouders gezien. Als ze zelf gespeeld hadden. Wat gaaf, fijn, super, tof, maf, terecht, superieur etc etc.

De uitreiking op het veld was fenomenaal. De mannen inclusief Niels en Davey op een rij met allemaal een beker, bloemen en mierzoete kinderchampagne die rijkelijk door de lucht vloog. Sierd ruikt het nog aan Jens zijn beker.

Mooier dan mooi dit moment en iets om nooit te vergeten.

Django (wereld keeper met grote daden), Adam (vechter in hart en nieren die overal aanwezig was), Tom (bikkel die tussen de benen door kruipt als het moet), Jesse (man van de overzicht en daarnaast geen duel geschuwd), Noah (het beest en ijzersterk in 1 op 1), Mink (de man die er altijd was en verkozen tot speler van het toernooi), Rafael (de man van super belangrijke 2-0, koelbloedig staat op zijn voorhoofd), Jens (razend scherp en de man het supersnelle o zo belangrijke eerste doelpunt), Jayden (de beslisser van de dag, die al zijn energie gooide in de goal die ons kampioen deed worden), Pieter (ondanks blessure geknokt voor wat je waard was) en Danilo (de aanvaller die maar bleef opstomen op rechts en waar nodig gewoon stond te verdedigen, energie genoeg).

En dan is het weer zaterdag...competitie...hoe gingen de jongens dit verwerken.

Hollandia in Hoorn uit. Wetende dat de we op gras spelen met veel hobbels is dit een uitdaging voor de technisch vaardige spelers van KFC. Het eerste kwart moest KFC even de olie in de benen warm maken. Een drietal kansen van Rafael wilde er nog niet in maar dit was een kwestie van tijd. De ruststand werd behaald met een 0-3 voorsprong. Speciale aandacht voor de 0-2 van de magistrale solo van Adam die al la Messi en doorheen sneed. De 0-3 van Noah stijf in het kruis was ook al van een Messi niveau. Het derde kwart werd er ook het hobbelige gras prachtig gespeeld. Dit is echt een genot om naar te kijken onder het zonnetje aan de rand van het Ijsselmeer. Voetbalvader en verslaggever is geen slecht beroep ! KFC liet 1 balletje glippen maar een 1-8 overwinning is gewoon ook weer FANTASTISCH !!. We hebben Luizen Doelpunten gezien (een nieuwe term die door de 7de colonne werd bedacht), tiki taki doelpunt, afstandsschot, kopbal, scoren vanuit corner. variatie te over.

KFC nog steeds ongeslagen koploper met 5 punten voorsprong op Onze Gezellen. Nu een kleine mei stop om de competitie te vervolgen met nog 3 wedstrijden. Ik denk dat er een nieuw WOW moment aan zit te komen. Noteer voorzichtig 18 mei maar alvast in de agenda.

salut proost en een fijne zondag gewenst namens de nog steed zeer blije verslaggever en vader

El Sierd.

 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!