COMP: IJBURG O11-2 - KFC 011-1 0-5 - KFC1910

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

COMP: IJBURG O11-2 - KFC 011-1 0-5

IJburg AFC JO11-2

0 - 5

KFC JO11-1

Competitie

Hoofdklasse E

Datum

16 maart 2019 8:30

Accommodatie

Onbekend

Sierd is er helemaal klaar mee !...nee niet met voetbal maar met het anti voetbalweer dat we kregen voorgeschotelt. Een ploeg als KFC wat gewoon een voetballende ploeg is heeft gewoon last van dit weer. Wat stond er vandaag dan op het menu ? Uitwedstrijd om half 9 (koekoek) in en op Ijburg. Als je Ijburg niet kent, open ligging, windkracht 7 met uitschieters naar 8 en een heerlijke regen erbij. De KFC vlieggewichten konden aan de bak.

Eerste helft wind tegen. Kwestie van die helft doorkomen en dan in de tweede helft afmaken. Het eerste kwart was gewoon lastig. Onrustig achterin, veel balverlies en als een bal voorin kwam dan hielden we die niet vast. Toch hield onze verdediging inclusief Django het doel schoon (dat is toch gewoon klasse)

Coach Niels gooide wat zaken om en bracht er 3 nieuwe verse spelers in. Het spel werd evenwichtiger en werd ook breder gehouden. KFC kwam er diverse malen (Jayden, Raf, Jens) gevaarlijk uit maar het bleef nog bij een Oeh en een Aahhh. Maar toch daar stoomde onze middenvelder Mink over rechts door. Al ruim van te voren kijkend zag hij Jens vrij staan. Een splijtende voorzet met een klasse volley bracht de 0-1 op de borden. KFC had vleugels gekregen en niet veel later was daar een echte KFC aanval. Hier bedoeld Sierd altijd een aanval mee die start bij de keeper. Aannemen en passen. De uiteindelijk afmaker Jens die de laatste bal van Rafael kreeg liet de touwen weer bollen zodat de 0-2 stond. Tijd voor rust en een beetje warm worden. Niels wijzigde weer wat jongens die het inmiddels best koud hadden. Rafael pakte snel de bal op de middellijn. Met zijn bekende overstap stuurde hij de verdediger van Ijburg het bos in en maakte koelbloedig af. 0-3 met dit weer, Sierd tekent ervoor. KFC bleef zo goed mogelijk toch voetballen ondanks de windvlagen. Kansen genoeg maar afronding was gewoon lastig gezien de omstandigheden. Een prima aanval over rechts waarbij Danilo de rust hield en Rafael vrij zag staan. De 0-4 stond alweer in het boekje van de scheids die de hele wedstrijd blijkbaar iets tegen KFC had. Gelukkig worden de jongens steeds volwassener en laten ze zich hier niet door beïnvloeden. Een compliment is hier zeker op zijn plaats.  

De keeper van Ijburg was blijkbaar fan van KFC geworden aangezien hij de bal cadeau gaf aan Rafael. Rafael was toen zo aardig deze dan maar tussen de palen te schieten. De 0-5 was binnen.

Toch nog even terugkijkend hebben we 6 doelpunten gezien. De vrije trap van Mink die werd afgekeurd was volgens de beschikbare filmbeelden een zuiver doelpunt. Ook de VAR achter het doel zag een zuiver doelpunt.

Klasse KFC want ook de laatste minuten bleef onze verdediging met Tom, Adem, Noah en Jesse uitstekend op de been. Laat ik nog even  Jayden en Pieter niet vergeten die misschien wel niet scoorde maar zeer zeker hun aandeel hadden bij vele mooie aanvallen.

Sierd gaat langzaam de heilige worden voorzichtig naar boven halen...De weg naar het kampioenschap is ingezet. Vier gespeeld 12 punten. De komende drie thuiswedstrijden kunnen we de weg zeer zeker vervolgen en de basis nog verder versterken. 

Graag wel een lekker zonnetje erbij !

Saludos y buenas noches

El Sierd

 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!