Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

COMP: KFC O11-1 - FORTUNA W O11-1 11-0 (KOEKOEK)

KFC JO11-1

11 - 0

Fortuna Wormerveer sv JO11-1

Competitie

Hoofdklasse 4.1

Datum

27 oktober 2018 8:30

Scheidsrechter

Rinze Vonk

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Sierd meldt zich weer langs de velden. Thuis op het park van KFC was het nog donker bij aankomst. Spelen om half 9 is best vroeg. Coach Niels nam de manschappen even apart bij KFC om de wedstrijd door te spreken. Helaas mag Sierd daar niet bij zijn maar ik denk dat Niels vast de “makke schapen” van vorige week ter sprake bracht.

Een affiche KFC – Fortuna Wormerveer staat altijd garant voor een hoop Zaanse strijd. Dit is de enige echte Klassieker van de Zaanstreek. Ik kan me afgelopen jaren flink wat lastige wedstrijden herinneren. Als we naar de stand kijken zien we KFC dat vlak achter de kop staat op plek 5 met potentie om door te stijgen. Fortuna daar in tegen bengelt onderaan met veel verliespartijen. Maar ja onderschatting bestaat in de voetballerij.

Het was herfst vandaag. Bewolkt, buien en best wel fris. Niels had een plan vandaag. Backs zouden geregeld mee op stomen zodat we er twee achter hielden. Dit betekende dat Jens dit keer samen met de vaste verdedigers Noah, Tom en Jesse achterin bivakkeerden. Mink centraal op het midden en de aanvallers Jayden, Rafael, Pieter en Danilo in wisselende samenstelling voorin. Uiteraard vergeten we keeper Django niet die het doel weer verdedigde na een verdiende vakantie.

Minuut 1 bracht al meteen resultaat Jens knalde op de paal en de rebound was voor Mink. De 1-0 was er. Was dit een basis voor een groot resultaat…tsja tot de rust liep het toch nog niet helemaal top. Zeer zeker goed voetbal maar niet de scherpte om meteen veel te scoren. Rust bracht een 3-0 stand met doelpunten van Danilo en Pieter.

De tweede helft begon redelijk goed en KFC liep snel uit tot 5-0 met doelpunten van Mink en Pieter. Ja jongens Mink had het vandaag op zijn heupen. Hierna viel even een kleine rustpauze maar in de laatste 5 minuten wist KFC de voorsprong uit te bouwen tot 11-0 !!! koekoek. Wat een fiasco voor Fortuna. KFC was gewoon geweldig. Nog drie keer Mink (totaal 5 !!!!) en 2x Jayden.

Laat ik vooropstellen dat dit een heel mooi resultaat is. Goed voetbal met gedegen samenspel. Niet altijd de aanval direct zoeken en soms even bal opzij of terug zag Sierd allemaal terug in de wedstrijd. Ik denk als we dit spel ook tegen betere tegenstanders laten zien dan zijn wij onverslaanbaar.

Scorend vermogen zit in alle linies. Als voorbeeld zie Mink vandaag als de schakel op het middenveld die veel vanuit de tweede lijn kon doen en ook scoren. Daarnaast zie ik de verdedigers veelvuldig inschuiven en schieten vanuit de tweede lijn. De corners bieden veel mogelijkheden met verschillende nemers en er wordt steeds beter op doel gekopt. Blijf je wel bewust dat deze ploeg KFC de ruimte gaf. Deze week gaan we ons voorbereiden voor een hele spannende drieluik tegen nummer 5, 1 en 2. Tot wat gaat dit leiden. Ik ben heel benieuwd.

Sierd had het koud maar was nog niet klaar. Pieter en Jens gingen de O11-2 nog ondersteunen omdat ze mankrachten te kort kwamen. Ook daar werd gewonnen met 3-4. Sierd zag mooie ontwikkelingen bij spelers die misschien wel op de deur kloppen van de O11-1. Goed om te zien dat we een goede ruime selectie O11 hebben.

Koud en nat besloot Sierd blij naar huis te gaan met een lachende zoon aan zijn zijde. Voetbal kan zo leuk zijn.

Aankomende zaterdag uit naar LSVV…Sierd zegt alleen maar…er gaat iets gebeuren ?!

Salut en tot zaterdag

Sierd

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!