Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

COMP: DE DIJK 011-1 - KFC 011-1 3-0 (ZO JAMMER)

Dijk De asv JO11-1

3 - 0

KFC JO11-1

Competitie

Hoofdklasse 4.1

Datum

10 november 2018 9:00

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vandaag de dag van de waarheid. Als nummer 3 op weg naar de koploper De Dijk in Schellingwoude. Voor Sierd een terugtocht naar zijn roots. In Amsterdam Noord sleet hij zijn wedstrijden bij het inmiddels verdwenen DWV en kwam daardoor ook regelmatig op het complex van De Dijk of zoals het vroeger was…Schellingwoude.

Een kraker in echte herfstomstandigheden. Donker, grauw, nat en wind. Toch wel lekker voetbalweer. Niels had de mannen uitstekend geprepareerd en de ouders hadden de jongens op tijd naar bed gedaan. Alle ingrediënten voor een boeiend spektakel.

In de eerste helft en zeker het tweede kwartier was KFC oppermachtig. Bal werd geconcentreerd rondgespeeld en de vrije man werd opgezocht. Toch stond de bekende brilstand er bij de rust. De ouders zeiden al gekscherend, hebben we ooit een wedstrijd beëindigd in 0-0….nee was duidelijk het antwoord. Hadden we met rust voor moeten staan. ? Ja dat had zeker gemoeten. We hadden het betere spel en zeker wel een aantal goede kansen. Maar nog steeds moet de bal echt tussen de palen om voor te komen.

De vraag was kon het spel in de tweede helft worden voortgezet. KFC stond heel snel weer op het veld. Niels had enige wissels doorgevoerd en de bal ging weer rollen. Sierd heeft zich toen zitten verbazen/verbijten  over wat er kan gebeuren in ruwweg 15 minuten pauze. De Dijk was echt veel feller en KFC deed wat paniekerig. Toch kregen we twee 100% kansen. Heren spitsen dit mogen jullie je aanrekenen dat deze er niet ingaan. Dit was het moment om de wedstrijd open te breken. Hierna vervielen we in onrustig voetbal met de 1-0 voor de Dijk die snel viel. Waar lag dit aan…van het terras af gezien moet Sierd concluderen dat de inzet van de eerste helft niet meer te zien was en De Dijk gewoonweg het spel in de schoot kregen geworpen. Knokken moeten jullie mannen.

Herpakken was het motto. Twee frisse spelers erin en risico nemen door een man meer op het middenveld en een verdediger minder. Helaas kwam het rustige spel niet terug en werd werkelijk alles over rechts gespeeld waar het heel druk was. De 2-0 kwam toen binnen als een doodsteek. Zo jammer jongens. Daarna valt dan ook nog door wat geklungel de 3-0. Hierna zag je toch weer even wat strijd ontstaan maar dit was te laat.

Conclusie:

3-0 is wel wat vertekend;

Terecht verloren over 60 minuten gezien;

De eerste helft laat zien dat het goed staat en kan dus vertrouwen voor de toekomst is er zeker;

Werken aan de afronding mannen.

Volgende week krijgen we de nummer 2 over de vloer bij KFC. Mannen jullie gaan je herpakken en zorgen dat we toch zo hoog mogelijk gaan eindigen in deze poule. We hebben een sterkte technische ploeg die als het allemaal lukt heel goed is.

KFC FOREVER !!

Salut El Sierd

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!