Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

COMP: Always Forward O11-1 - KFC O11-1 3-7 !!!!!!!

Always Forward JO11-1

3 - 7

KFC JO11-1

6'
19'
43'
Jayden Spaander (afstandschot)
Assist: Tom de Wildt
44'
... (schot)
51'
... (schot)
54'
59'
Jayden Spaander (scrimmage)

Competitie

Hoofdklasse 4.1

Datum

24 november 2018 10:30

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Een periode in het jaar waar de dagen donker en somber zijn maar ook een periode waarin beslissingen in de competitie vallen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg kan het in deze poule nog werkelijk alle kanten op. De Top 5 is allemaal nog titelkandidaat. Het mooiste is dat er ook nog onderlinge potjes tussen deze ploegen zitten.

Sierd weet als geen ander dat misschien de wedstrijden tegen ploegen die in de onderste helft staan misschien wel het lastigst zijn. Vandaag gingen we naar Always Forward in Hoorn. Wat een prachtig complex. Mooie kans om hier ook prachtig voetbal voor te schotelen aan het publiek. KFC was vandaag helemaal fit en op volle kracht.

De basis werd gelegd in een goede warming-up. Het is tenslotte heel belangrijk om de spieren goed warm te krijgen in deze best koude dag.

Het eerste kwartier lag het entertainment niveau voor het publiek om een zeer hoog niveau. En dan met name voor de KFC enclave langs de kant. Sierd zag vandaag dit kwartier voetbal van het niveau Barcelona met onze eigen Iniësta Mink op het middenveld. De verdediging (in wisselende samenstelling Jesse, Tom, Noah en Jens) stond super geconcentreerd  te spelen. Sierd was zeer content met prachtige driehoekjes waarbij de bal 1 of 2 keer geraakt werd. Wauw dit is genieten. De eerste speldenprikken bereikte de aanvallers (Rafael, Jayden, Pieter en Danilo) al aardig. Het duurde dan ook maar 6 minuten tot de 0-1 viel. De Afronding van Jayden was perfect maar we moeten zeker kijken naar deze perfecte aanval beginnend bij Django, Jens, Mink en uiteindelijk Jayden. KFC knalde door en Danilo maakte snel de 2-0. Super zo’n eerste kwart. Het tweede kwart was wat onrustig. Coach Niels moest wat wisselingen doen door een vervelend val op de knie van Jayden (gelukkig deed een beetje rust langs de lijn hem goed). De rust was zonder problemen bereikt.

De tweede helft leek wat onrustig te beginnen. Iedereen was niet helemaal scherp en ballen werden te simpel verloren. Toch was het de klasse van KFC die vlot de stand deed oplopen naar 0-6 door (2x Pieter, 2x Jayden).

Sierd kan zich de 6-0 voorsprong van vorige week nog herinneren. Toch nu ontstond er ook weer wat onrust zodat Always Forward met 2 doelpunten wat terug deed. Ik denk dat het niet zo zeer de klasse van Always was maar dat het door de fouten van KFC kwam. Toch weer mooi om te zien dat we de wedstrijd toch nog door Jayden konden beslissen in 3-7. Nu afwachten wat onze concurrenten hebben gedaan. Wij houden het in ieder geval spannend en geven het niet weg.

Django: Je bent letterlijk en figuurlijk de zwarte Panter. Wat heb ik je mooie reddingen zien maken vandaag.

Noah: Je laat zien dat je naast centrale verdediger ook op het middenveld uit de voeten kunt. Fijn om te zien. Sterk als een beer ben je.

Tom: Links of rechts achterin gaat gelukkig allebei. Een vervelende tik deed je uit de wedstrijd gaan maar zoals altijd heb je je taak weer goed volbracht

Jesse: Door een kleine blessure speelde je een tijdje centraal. Sierd vindt dat mooi. Ook hier weer goed te zien dat spelers steeds meer multi inzetbaar zijn. Keep on the good work.

Jens: vandaag een volle wedstrijd linksback. Je verdedigt steeds beter en aanvallend kan je de spitsen goed bedienen met je linker. Heerlijk is dat. Sierd (en dus ook je vader) geniet hier nu echt van.

Mink: Je plek om het middenveld is echt voor jou. Ik noemde je vandaag niet voor niets de Iniësta van KFC. Het opendraaien beheers je zo goed.

Rafael: Ik zag vandaag weer de Raf die alles in zich heeft. Je bent razend snel en sterk en balvaardig. Ik vind dat je een doelpunt had verdiend. Volgende week gaat dit lukken !!

Jayden: Het lijkt er op hoe kouder hoe beter je wordt. Vandaag was je de spits die deed wat die moest doen….scoren !!!!

Danilo: Ook jij groeit met de week. Sierd zag het vorige week al. Je zoekt niet alleen meer de achterlijn op je kijkt precies waar je moet passen. Heerlijk omdat te zien langs de lijn (Sierd vernam dat je een goed gesprek met je moeder had gehad ;-))

Last but not least Pieter: De jongens zijn echt groot (Pieter is een jaartje jonger). Vandaag zag ik een Pieter die doelgericht was, schoot van afstand en twee uitstekende doelpunten maakte. Daarna nog gewoon even een potje met de O10 mee knallen. Heerlijk.

Sierd vindt het wel eens tijd om te zeggen dat dit elftal enorm aan het groeien is. Het bulkt van het talent. 

Nu vergeet ik Niels ook nog even op het podium te roepen. Je hebt de jongens prima aan het ballen gekregen. Een topcoach !!

Volgende week EDO thuis. El Sierd zal er zelf 1x niet bij zijn. Mocht er iemand een leuk stukje willen schrijven dan hoor ik dat graag. Ik zal het zondagavond dan plaatsen !

Salut en fijn weekend

El Sierd

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!