Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

COMP: KON. HFC O11-2 - KFC O11-1 3-3

Koninklijke HFC JO11-2

3 - 3

KFC JO11-1

... (schot)
4'
19'
... (schot)
24'
... (schot)
32'
59'
Jayden Spaander (intikker)

Competitie

Hoofdklasse 4.1

Datum

6 oktober 2018 10:30

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Zaterdag 6 oktober 2018

Het avontuur Koninklijke HFC kon beginnen. Uit in het mooie Haarlem/Heemstede. Vallende bladeren, zon door de bomen, Lavazza koffie. Het is geen straf om verslaggever te zijn.

Wat kleine aanloopproblemen waren er weel. Danilo  voetbalschoenen vergeten en Mink wat te laat door oponthoud. Toch was alles op tijd aanwezig en geregeld.

Het veld was wel een heel bijzonder veld. Twee verschillende doelen werd door Niels geconstateerd. Gelukkig werd dit door de heren van het materiaal rechtgezet. Daarnaast de maten van het veld. El Sierd kent dit natuurlijk uit zijn hoofd. Breedte hoort 42,5 m te zijn. Ik denk dat we tot 30 kwamen. We vreemd voor een club van naam. Maar laten we gewoon maar ballen en winnen.  Oh ja toen bleek ook nog dat er met een belachelijke zachte bal werd gespeeld. El Sierd greep in de rust in en regelde dat de scheids een andere bal pakte.

Het eerste kwartier was weer niet het kwartier van KFC. Sierd telde de eerste drie balcontacten direct als balverlies. Dit kan toch niet waar zijn. Jazeker. HFC liep al dwars doorheen en scoorde terecht de 1-0 na 4 minuten. Je zou verwachten KFC was hierna wel wakker. Nou niet dus. Tot de time out was het achter de feiten aanlopen.  Niels had werk te doen. Na de time out enige wijzigingen door wissels en ik moet zeggen het liep iets beter. Niet het spel wat we verwachten maar een prima pass van Jayden op Rafael werd door Raf ingeschoten……..door het midden maar met gelukt toch het doel in. Geluk dwing je blijkbaar af. Hierna toch weer een verdedigingsfout wat de jongens weer op achterstand deed komen.  Maar daar kwam eindelijk de eerste echte KFC aanval. Aannemen passen en rondspelen en de vrije man op zoeken. Via Jayden kwam deze voor de rechter van Jens die hem fraai in krulde in de rechterbovenhoek.  Tijd voor Limo en een peptalk van Niels.

Je verwacht dan wat van KFC. Wederom moet ik dit met nee beantwoorden. Slap/fouten en veel kansen voor HFC. Het duurde niet snel tot we weer op achterstand stonden. De vraag was is er nog veerkracht.

Onder aanvoering van de steeds enthousiaster wordende ouders werden de spelers opgezweept. Niels deed een alles of niet wissel en haalde er een verdediger uit om alles op de aanval te zetten en de 3-3 te forceren. Hoe het lukte maakte niet uit. Een vrije trap van Jens tegen onderkant lat ging er net niet in. Gelukkig stond Jayden zowat op de doellijn om de bal er in te schieten/duwen of weet ik hoe. Sierd deed een vreugdedans. Wat waren we blij. Toch de 3-3. Zat er nog meer in misschien…bijna een eigendoelpunt van HFC en een enorme kans in de slotseconde gingen er net niet in.

Ik denk dat we tevreden moeten zijn met de 3-3. Het spel was vandaag niet goed, maar om het positief af te ronden. Als je drie keer terugkomt van een achterstand dan zit het met de weerbaarheid en inzet toch best goed. Spannend was het in ieder geval wel.

Als verslaggever kan je mooi maar weer een leuk stukje erover schrijven en dat is toch best leuk.

Salut

El Sierd

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!