Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

COMP: VOLENDAM O11-2 - KFC O11-1 3-3

Volendam (rkav) JO11-2

3 - 3

KFC JO11-1

... (schot)
5'
18'
Jens van der Breggen (afstandschot)
... (schot)
35'
40'
... (intikker)
59'

Competitie

Hoofdklasse 4.1

Datum

22 september 2018 8:45

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Zaterdag 22 september

Een drukke voetbalweek voor de talenten van KFC. Afgelopen woensdag geoefend tegen AFC ’34. De wedstrijd die wij nooit konden winnen. Een tegenstander die hoog in het vaandel heeft om veel overtredingen te maken (Sierd overdrijft niet als het er 40 waren). Shirtje trekken als of het was aangeleerd en  een scheidsrechter  die toegaf de regels niet te kennen.  Wat hebben we geleerd. Fysieke tegenstanders vinden we lastig en we laten ons provoceren. Misschien was het wel de ideale generale voor de kraker tegen en vooral in Volendam. De ervaring van afgelopen seizoenen leert dat winnen in Volendam verheven is tot een bijna onmogelijkheid.

Heerlijk vroeg stonden de mannen gehuld in prachtige nieuwe tenues en trainingspakken met dank aan de heren sponsors De Wildt en Spaander. De boys zagen er super uit.

De eerste minuten waren voor KFC met kansen door prima opbouwend voetbal waar de afronding nog even te kort schoot maar KFC gaf duidelijk aan dat we hier kwamen voor de punten. Toch was er toen een moment van onachtzaamheid waar Volendam direct van profiteerde en de 1-0 binnen schoot.

Goed was om te zien dat de koppies omhoog bleven. Onder aanvoering van de drie sterke verdedigers Jesse, Noah en Tom en de ouderwets sterke middenvelder Mink kwamen de aanvallen op gang. KFC kwam door een slap schot van Mink, maar een enorme blunder van de keeper van Volendam op een meer dan terechte 1-1.  Hierna was het wachten op de 1-2. Een assist van Pieter deed Jens besluiten om Tagliafico na te doen en een wonderschoon doelpunt maakte. De hoop was er dat KFC ging doorpakken en de wedstrijd ging beslissen. Zeker kansen te over maar helaas niet de dodelijke 1-3.

Na de rust had coach Niels wat wissels doorgevoerd. De as van het veld was duidelijk anders. Volendam begon aan een stormloop en KFC kwam er niet uit. Na wat kunst en vliegwerk en wat aanpassing kwam KFC beter in het spel. Toch viel de 2-2. Zou KFC dit nog kunnen herstellen. De ouders lang de lijn stonden met hartslagen van 160 de boys positief aan te moedigen.

Kans op kans van de spitsen met als hoogte punt de wondermooie aanval met bal op de paal bracht nog niet het gewenste resultaat. Na een splijtende bal over zeker 30 meter van Mink ramde Rafael de bal er geweldig in. Hierna was het overleven begonnen. Weer kansen te over om te scoren maar helaas gebeurde het  wat deze ploeg niet verdiende de 3-3 viel in de laatste minuut.

Zo jammer want de 3 punten waren echt dik verdient geweest. Weggaan met een punt uit Volendam is geen straf maar er had zeker meer ingezeten.

Tips van El Sierd, jongens laat die hakjes en draaitjes eens  een wedstrijd zitten. Voetbal nog makkelijker en de goals gaan vallen. En nogmaals een compliment voor de basisverdediging Tom, Noah en Jesse.

Mannen ik denk dat ik namens alle supporters spreek we hebben een heerlijke ochtend gehad jullie hebben allemaal geknokt voor dit resultaat. El Sierd is trots op jullie !

Salut El Sierd.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!