Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

BEKER: SVA O11-1 - KFC 011-1 1-3

SVA JO11-1

1 - 3

KFC JO11-1

8'
... (schot)

Competitie

Groep 1 17

Datum

1 september 2018 8:30

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Zaterdag, 1 september 2018

El Sierd is back. Het nieuwe seizoen is weer begonnen. De vakantie nog vers in het hoofd en de eerste bekerwedstrijd van een drieluik kan beginnen.

Over welk team hebben we het eigenlijk. KFC O11-1. Een mooie groep talenten bij elkaar onder leiding van de coach Niels.  Doordat de vakantie nog niet afgelopen was hadden we wat personele problemen. Met twee invallers hadden we een volwaardig team.

De komende weken als het team compleet is zullen we ze even aan de lezers gaan voorstellen.

Afgelopen week was er al in een kleine bezetting wat getraind maar je kon niet zeggen dat dit een top voorbereiding was.

Op een prachtige zaterdagmorgen stonden de mannen te trappelen op een nat veld met een heerlijk zon erbij. Tegenstander SVA uit Assendelft.

KFC begon de wedstrijd goed met duidelijk de potentie om dit winnend af te sluiten. Na een minuut of 5 was er een uitstekende aanval over links door Jens die na twee gemiste schoten door Mink daadkrachtig tussen de touwen werd geknald. 0-1 KFC. Wat slordigheid en verslapping zorgde ervoor dat SVA via een prachtschot op de 1-1 kwam. Voor de rust kon KFC dit niet meer omzetten in een voorsprong.

Afgaande op het aantal kansen die de spitsen van KFC hadden was een voorsprong terecht geweest maar de bal moet er toch echt wel in.

Na de rust was er duidelijk sprake van onrust. Veel balverlies, matige bal aanname. Kansen over en weer maar gelukkig was het toch KFC dat de voorsprong terecht kreeg.  Na een mooie assist van Danilo was het Pieter die de voorsprong veilig stelde.

Hierna leek KFC het spel naar zich toe te trekken. Heel veel kansen op doel die er maar niet ingingen. Enerzijds was de afronding niet top anderzijds stond er gewoon een uitstekende keeper op doel bij SVA.

Toch bleef KFC het proberen. Via links was het Pieter voor de tweede keer die na een mooi samenspel met Jens de voorsprong definitief veilig stelde.

1-3. De eerste overwinning is een feit. Volgende week deel 2 van drieluik Bekeren.

Deze week hard trainen. Sierd heeft gister al zo vroeg in het seizoen goede dingen gezien. Ik denk dat dit team heel veel voetbal in zich heeft. Individueel zit er echt talent in. Als het samenspelen en elkaar automatisch gaan vinden gaat lopen dat kunnen wij een mooi seizoen tegemoet gaan.

Salut en nog een fijn weekend

El Sierd.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!