Mooie overwinning. - KFC1910

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Mooie overwinning.

GSV VR1 (zon)

0 - 4

KFC VR2 (zon)

Assist: Kayleigh Mik
60'
Pauline Bink (schot)
75'
Bo Rootlieb (afstandschot)
Assist: Pauline Bink
80'
Esmee Zwart (afstandschot)

Competitie

Vrouwen zondag, VR2, 5e klasse D

Datum

1 november 2015 13:00

Accommodatie

Onbekend

Wedstrijd verslag GSV VR1-KFC VR2 stand 0-4.

Op de 1ste dag van November staat  competitie wedstrijd 5 gepland van ons 1ste jaar als senioren team. Het was mistig vandaag, en onderweg richting Grootschermer ging de gedachte door mijn hoofd dat het wel eens afgelast kon worden, we gingen namelijk steeds dieper het platte land in.

Toen we aankwamen zagen we dat er gespeeld werd, dus dat zou wel goed komen vandaag. Omdat we wat lichte blessures in het team hadden had ik een van de dochters van Bert mee gevraagd. Zij is pas 14 jaar, wat de gemiddelde leeftijd van het team nog verder terug zou brengen.

Vol goede moed gingen de meiden van start. De tegenstander werd goed vastgezet op hun helft, en dat resulteerde in de nodige hoekschoppen. De tel ben ik kwijt geraakt, maar het waren er zeker een stuk of 8. Je ziet het vaker, een hoekschop wordt zelden omgezet in een doelpunt. Dat heeft niets te maken met de hoekschop op zich, maar meer met de afwerking. Hier wordt te weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheden die er geboden worden. Goed om dat eens te evalueren op een training. Dat neemt niet weg dat de meiden een prima 1ste helft gespeeld hebben. De ruststand was 0-0. Tijdens de rust de meiden gecomplementeerd met het vertoonde spel en na een bakje thee gingen ze weer de wei in. De 2de helft was koud begonnen of een diepte pass van Kayleigh op Josephine werd koelbloedig in de korte hoek afgerond. Na dit doelpunt probeerde GSV aan te dringen om de gelijkmaker te maken, maar verder dan een hoekschop zijn ze eigenlijk niet gekomen. Onze achterhoede staat namelijk als een huis. Rond de 60tigste minuut drong Pauline via de rechterkant goed door, bleef koel en schoot de bal met veel gevoel in de korte hoek voor de 0-2. Pauline was ook betrokken bij het 3de doelpunt. Na het uitspelen van een tegenstander en de keeper werd ze door de keeper met 2 handen tegengehouden. Helaas kregen we geen strafschop, maar doordat de bal door Bo met een mooi schot in het doel verdween was dat ook niet meer nodig. Rond de 80tigste minuut werd een afgeslagen aanval van ons weggewerkt door GSV. Alleen niet goed genoeg. Rond een meter of 20tig van het doel werd de bal door de inkomende Esmee vol op haar schoen genomen en de bal verdween met een streep in de rechter kruising van het doel. Dit was loon naar werken voor haar.

Meiden nogmaals onze complimenten voor het vertoonde spel en de inzet. Sommige van jullie speelde op een positie in het veld waar je nog maar zelden hebt gespeeld. Heb vertrouwen in jezelf en in je team en dan komen de uitslagen vanzelf.

Toch nog even een apart woordje voor Esmee. Met je 14 jaar was je de jongste op het veld. Dat is niet te zien aan je spel. Je blijft rustig, hebt overzicht en stuurt aan. Zet dat naast je onverzettelijkheid en je hebt een speler die een mooie toekomst voor zich heeft.

 

Johan en Fred.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!